obiribenim97 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1760 – 1840 arasında sanayi devrimi olduğunda herkesin işsiz kalacağını düşünenler oldu ancak bunun zamanla yanlış bir görüş olduğunu anladık.
Ancak yapay zeka şimdiden bir çok sektörü ele almış durumda belki fikirlerim biraz cahilane gelebilir lakin düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Yapay zeka ilk etapta makale yazarları psikologlar vb sektörlerde işsizliğe neden oldu. Tabi bu bir devrin başlangıcı hatta bazı grafikerlerinde işlerine son verildiği aşikar.
Belki garip gelecek ama bu yapay zeka devrimine ya da devrimden ziyade yapay zeka yapımı sistemine ayak uyduramayan bir çok yazılımcıda zamanla oyun dışı kalacak.
Teknoloji elbette güzeldir ama bizler webmaster olalım yazılımcı olalım ya da diğer meslekler bu yapay zekanın gidişatına adapte olup olasılıkları değerlendirip ona göre pozisyon almayılız.
Yapay zekanın sisteme etkisi ve önümüzdeki yıllarda olası ihtimalleri değerlendirip ona göre ticari anlamda pozisyon almamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yapay zeka devrimi sanayi devrimi gibi değil bir güncelleme ile bütün sektörleri al aşağı edip yeni sistem getirebilir. Önemli olan bizlerin ön görülü davranıp pozisyon almamız.

Yapay zekanın geleceği hakkında yapay zekaların çalışma mantığına hakim arkadaşları yoruma bekliyorum en azından öğretici bir sohbet olabilir.
Şu anda bir yapay zeka balonu söz konusu 2000'li yılların başındaki dot com bubble ile parallelik gösteriyor, yapay zekanın İnternet kadar önemli bir değişiklik olduğu su götürmez bir gerçek ama milyon dolarlık ChatGPT wrapper firmaları iflas ettikten sonra asıl heyecan verici kısıma geçiş yapacağız.

Yapay zekayı değerlendirmek spam basmak değil bu arada, örneğin 20 insanla alacağın kaliteyi 5 prompt yazan ve kimi zaman manuel çalışanla aynı seviyede alabilmek verimliliktir.

Kendi başına hareket eden yapay zekalar şu anda ticari olarak hype aşamasında çünkü "kontrolsüz güç güç değildir"

bu ayrıca promptlu yapay zeka sistemleri içinde geçerli, ucuz ve düşük kaliteli markasına değer vermeyenler için reklam çıkarmaya yarar ama istenilen vizyonu planlandığı gibi çıkartmaz. Firmam ucuz fikrim ucuz diyen yazıları dahil chatgpt'ye yaptırır (fontlarda olan bozulmalara dikkat etmez bile.

Verim için emekte lazım dikiş makinesi kullanan birisi mesela yine planlama gibi bir emek veriyor, makine işini kolaylaştırıyor yapay zeka bir araç olarak görülmeli.

Oyun dışı kalma durumu ise şu anlık bir panik ancak hype çöktükten sonra paniğin azalacağına inanıyorum evet risk devam edecek ve yeniliklere uymak gerekecek ama şu an gereksiz bir panik var herkes hype'den etkilenmiş.