1760 1840 arasında sanayi devrimi olduğunda herkesin işsiz kalacağını düşünenler oldu ancak bunun zamanla yanlış bir görüş olduğunu anladık.
Ancak yapay zeka şimdiden bir çok sektörü ele almış durumda belki fikirlerim biraz cahilane gelebilir lakin düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Yapay zeka ilk etapta makale yazarları psikologlar vb sektörlerde işsizliğe neden oldu. Tabi bu bir devrin başlangıcı hatta bazı grafikerlerinde işlerine son verildiği aşikar.
Belki garip gelecek ama bu yapay zeka devrimine ya da devrimden ziyade yapay zeka yapımı sistemine ayak uyduramayan bir çok yazılımcıda zamanla oyun dışı kalacak.
Teknoloji elbette güzeldir ama bizler webmaster olalım yazılımcı olalım ya da diğer meslekler bu yapay zekanın gidişatına adapte olup olasılıkları değerlendirip ona göre pozisyon almayılız.
Yapay zekanın sisteme etkisi ve önümüzdeki yıllarda olası ihtimalleri değerlendirip ona göre ticari anlamda pozisyon almamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yapay zeka devrimi sanayi devrimi gibi değil bir güncelleme ile bütün sektörleri al aşağı edip yeni sistem getirebilir. Önemli olan bizlerin ön görülü davranıp pozisyon almamız.
Yapay zekanın geleceği hakkında yapay zekaların çalışma mantığına hakim arkadaşları yoruma bekliyorum en azından öğretici bir sohbet olabilir.