raSearch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendimizi geliştirmek kendimizi anlamaktan geçmez mi? Dili, dini ve tarihi bir milletin her şeyi değil mi?
En baştan kendimizi anlamamız lazım, eğitim sisteminin sorunu aslında yaşadığımız çoğu sorunun sebebinde eğitim yatıyor.

Ancak kişisel görüşüm Türk, İngiliz, Yunan, Fransız vb. diye halkları ayırmamalıyız hepimiz insanız, yabancı bir insana, gruba veya şirkete konuşurken onların dilinden konuşmamız gerekiyor bu dili düzgün kullanabilmek bir saygıdır aslında.
Dalga geçmekte doğru olmaz ama, yabancılarda bu konuda daha dikkatliler ama arada mizaha kayabiliyor.
Yani kendimizi anlayıp anlamamızla olayın çok bir alakası yok, eğitim sistemimizle alakalı kendimizi anlayıp anlamamak bu da çocukluktan başlar ve ömürlüktür, insan kültürünü bilmeli ama bunu kendini soyutlamak için kullanmamalı.
Her insan eşit olmalıdır onları ayıran şey kültürleri değil ne yaptıkları olmalıdır.

Ek olarakta Tarih ve dil daha objektifdir, din meselesi daha subjektifdir kişiden kişiye göre değişir ortak kültürün bir parçasıdır ama günümüz dünyasında 200 yıl öncesi kadar önemli değildir ancak Dil ve Tarih halen eskisi kadar geçerli kalmaya devam etmektedir.