osmanfurkanaydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anladım. bir kaç farklı oto yıkamacı gezip bilgi alın isterseniz. şim kil pürüzlü bişey olduğu için doğrudan %100 çizecektir az yada çok. böyle hani vardırya bazı detay temizlik malzemeleri tıpkı diş macunu gibi, ne biliyim krem gibi jel gibi, onlarla yapılan temizlik belki çözüm olabilir. yada kendiniz oto detaycılardan yoğunluğu yüksek yüzey temizleyicilerinden alıp, şu hani vardırya şarlı matkapların ucuna takılır yumuşak süngerli bi zımbırtı, onu kullanarak temizlemeyi deneyebilirsiniz. ama basınçla falan yüzeyi iyice temizlerseniz daha iyi olur tortudan parçacıkdan arınması çizilmemesi için en önemli durum olabilir.

Sevgili dostum kusura bakma yorum yapmasam olmaz.
Ama yazdığın herşey yanlış.
Bir kere kil o toprak kili değil ürünün adı kil ve pürüzsüzdür. Demir tozu temizliği sonrası uygulanır otomobili çizmez.amacı yüzeyi pürüzsüz yapmak zaten.

Diş macunu gibi detaylı temizlik malzemesi olmaz detaylı temizlik Dış yüzey için apc özellikli olur sıvı olur amacı farklıdır.Ph derecesi yüksek olur

Diş macunu gibi olan şey pastadır bununda bir çok farklı özellik ve sertlikte kullanım amacı farklı durumları vardır. Bu tip işlemler şarjlı matkapla olmaz özel polisaj makineleri ile yapılır ki yüzeyde hare olmasın. Ayrıca boyayı inceltir pasta en son çaredir aracın buna ihtiyacı yok zaten.

Basınçla yüzey temizleme kısmına gelirsek zaten araba yıkanmış kalan izlerin ne olduğu belli onu basınçlı yıkama ovalama çıkarmaz zaten çıkmamış.

Üst tarafa çözümünü yazdım zaten.