Ben sanırım çok eski kafalıyım . Hâlâ aracı sistemlerin hiçbir zaman ana sistemden daha iyi performans verebileceğine inanmıyorum. Yani bir hizmet, nasıl benim sunduğum programı benden daha iyi, daha verimli çalıştırabilir ki? Yani Claude Sonnet 4.5, kendi sunucusunda mı daha iyi çalışır yoksa aracı servisten hizmet alındığında mı?
Forumda bazen görüyorum; "İşte bilmem kaç istek şu kadar para" şeklinde. Nasıl olur da ana sağlayıcıdan daha ucuza verip bir de kâr edebilirler? Elbet işin içinde bir bit yeniği olması gerek. Ya performans kaybedilir ya hız kaybedilir; bir şeylerden elbet feragat etmek gerekir.
Ben çok yoğun kullanmıyorum ama henüz Claude'un kod içinde maksimum planının token limitini bitirebilmiş değilim. Çok da yeterli bir seviyede. Sanmıyorum ki herhangi bir yazılımcı, aylık 4.5 - 5K kendisine bu derecede yardımcı olan bir programın ücretini karşılayamasın.
Claude Max $200 hocam ₺8.397,58 ediyor her ay 8k vermek çokta mantıklı değil istediği kadar gelişmiş yapay zeka olsun buga girdiği rollendiği durmadan başa sardığı anlar oluyor basit veya orta işlerde çoğu yapay zeka iş görür zaten ama profesyonel tarafta hepsinin garantisi yok Cursor eskiden çok daha iyidi requestler olsun hızı olsun ilgi görünce para para para demeye başladı.