Merhaba Dostlar 👋
Bazı yorumlarda bulunan arkadaşlarda milli şuur eksikliği görüyorum. Adamın profilinde Atatürk var ama İsveçi Türkiyeye tercih ediyor. Memleketini kötü, batıyı iyi görüyor.
İstiklâl Marşımızı ve Gençliğe Hitabeyi bir kere bile okumuş bir insan bu ülkeyi nasıl olur da batıdan aşağı görebilir? Göremez! Çünkü hem İstiklal Marşında hem de Gençliğe Hitabede Anadoluyu sevmek ve yüceltmek için kesin talimatlar söz konusudur!
Bu memleketi dış ülkelerden aşağı görmek en başta Atatürk İlkelerine karşı bir duruş değil midir?
Ne yazık ki bazıları Atatürkü sadece profil süsü olarak kullanıyor, fikrini değil, sadece resmini ve kahramanlığını benimsiyor. Batıyı örnek almakla, batı hayranı olmayı birbirine karıştıran bir kesim var, oysa Atatürkün hedefi, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmaktı altında ezilmek ve vatanını küçük göstermek değil. Ama kimileri hâlâ anlamıyor, kendi vatanını küçümseyip yabancılara hayranlık duyarak çağdaş olunmaz. Çağdaşlık fikrinde, çalışmanda, duruşunda olur. Keşke bazıları profiline değil, bilincine Atatürkü koysa, 15 Temmuzda sokağa çıkıp vatanını savunmak dahi aklında bulunmayanlar Atatürkçü değil, sadece Atatürkün adını kullananlardır. Gerçek Atatürkçü, zor gün geldiğinde ekran başında değil, ülkesinin yanında durandır. Atatürkü anlamak, sadece onu anmakla değil, gerektiğinde aynı cesareti gösterebilmekle olur. Vatan sevgisi nutukla değil, eylemle belli olur.
Ekonomiyi ve ülke durumlarını kötüleyenler için söylüyorum Atatürk'ün bulunduğu dönemde dünya sıralamasında birinci sırada değildik birçok alanda yokluk, yoksulluk ve imkânsızlık içindeydik ama milli ruh vardı, umut vardı. Bugün ise her şey elimizin altında ama o inanç eksik. Atatürk, zengin bir ülke devralmadı; inançlı bir millet yarattı. Ekonomiyi eleştirmek kolay, ama önce aynaya bakıp ben bu ülke için ne ürettim? diye sormak gerek. Unutmayın, kalkınma sadece rakamla değil, şuurla olur.