fabemol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar. Ben de bir süredir arayıştayım. İsmini duymadığınız firmalardan uzak durun. Ucuz etin yahnisi yenmiyor. İsmi olan Türk firmalar da gelende hetzner den fazla fiyat çekiyor. Contabo yazmışsınız. Ben genellikle şikayetlerle karşılaştım. Anladığım kadarlıyla vps lerde deli gibi oversell yapıyorlar. Bende şimdilik hetzner var ama yükseltmeyi planlıyorum. Gördüğüm katarıyla netcup tan genelde herkes memnun. Telegram kanallarında fırsatları paylaşıyorlar. 1-2 haftada bir kampanya oluyor gördüğüm kadarıyla. Ama çok cazip bir şey bana denk gelmedi. Onun dışında, ping önemli değil diyorsanız amerika lokasyonlu racknerd var. Ben tecrübe etmedim ama genelde yorumları olumlu. Fiyat/performans kategorisinde en iyi seçenek olabilir. Orada da şu anda indirim var. https://lowendtalk.com/categories/offers burayı takip edebilirsiniz. Bence vaktiniz varsa black friday i beklemek de iyi olacaktır. Umarım sorunsuz bir seçenek bulursunuz.
Vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. Contabo'nun tercih nedeni muhtemelen $5 gibi rakamlara 16 gb ramli vps verebilmesi. Aynı şey OVH'nin $11'lık Kimsufi dedicated sunucusu için de geçerli. Tek farkı, OVH dedicated olduğu için, oversell yapabilecek bir stok zor, daima stok dışı. Contabo da herkes sürekli alabiliyor. Bu da satın alan müşteri sayısının çokluğuna karşılık gelir. Herkeste beklentisini bulamadığı için muhtemelen negatif yorum yapıyor. Ancak, bilinen bir gerçeklik, aldığınız hizmet ve ödediğiniz para çok eşleşmediğinde, altından çıkabilecek eksikliklere hazır olmanız gerekiyor. OVH'de mesela, sıfır teknik desteğe tamam diyorsunuz. Hetzner'de operasyonel bir destek mekanizması var. E-posta, telefon 1 saat içerisinde döndükleri çok oluyor. OVH'de bunun için serverdan çok daha fazla para vermeniz gerekiyor.

Black Friday benim de aklımda. Ama Netcup'ın bir indirim mantığını gördüm, VPS konusunda Black Fridayden soğudum. Çünkü kısa süreli sağladığı avantaj fiyat indiriminden ziyade 512 gb disk yerine 1 tb disk koymaktı. İyi de insanlar VPS'i yüksek disk için seçmiyorlar ki.. Oysaki ekstra 4 tam, ya da biraz CPU ilavesi, ufak bir indirim koysalar, her türlü hard disk artışından daha kaliteli bir geri dönüş olur.

Racknerd i duydum ama hiç incelemedim. Tavsiye geldiği için bakacağım.

Türk firmalarının sıkıntısı roman yazılacak büyüklükte. Ben sektörün bu kadar kötü ve yerlerde olduğunu bilmiyordum.