Alcapon58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu acımasız ve kırbaç usulü eleştirine şiddetle katılıyorum üstadım yazdıkların o kadar doğru ki aslına bakarsan en başlarda yaptığım paylaşımlarda buradaki youtubeye benimle birlikte başlamış olan arkadaşlara yardımcı olmaktı fakat sonradan yani 3 4 ay sonra baktım ki motivasyon düşüyor hemde çok hızlı fakat bir yandanda sebepler var yapmak zorundayım. videolar kalitesizde değil aslında. sadece iphone 13 ile çekim yaptım bugüne kadar ve şimdi yeni kamera aldım bu seferde motivasyon belasıyla uğraşmak durumunda kaldım. hatta son 2 3 aydır bununla uğraşıyorum. şimdi şimdi yeniden motivasyon yakalamaya başladım çünkü instagram işine giriş yaptım ve orada videolara nazar değmesin güzel ilerliyor. youtubeye baktığın da gerçekten işini layığıyla yapabilen kaç insan var ki ? mesela kendimden örnek vereyim yapamam çünkü o ekipmanları karşılayacak maddiyat bende yok. yavaş yavaş dizerken bir yandan da şu 4 bin saat belasını tamamlamaya çalışıyorum. toplam 3600 saatimi tamamen kendim yaptım videolar ve gelen izlenmelerle. hatta 3 bin saatte ki katıl butonunu 1 hafta önce açtım. önceden de açabilirdim fakat vergi muhabbetine açmamıştım. şimdi hedefe çok az kaldı ve hiç değilse buradan tamamlayabileceğimi düşündüm. çünkü burada bende bir çok insana bu konuda destek oldum ve olduğum bir kaç kişininde güzel fanı oldum adamlar güzel içerik yapıyorlar yazdıklarında o kadar haklısın ki ne desem tezini eleştirini çürütemem çünkü doğru olan tam olarak bu yazdıkların. fakat şu konuda yanılıyormuyum sence? şuan için bu 4 bin saate odaklanmış durumdayım ve böyle bir yola başvurdum ve tamamladım. peki bu 4 bin saatten sonra r10 da kanalı paylaşmasam ve 1 ay 8 video kaliteli paylaşsam tekrar rayına girmez mi ? kanal biraz savrulacak ne oldum delisi olacak fakat tekrar rayına girecektir. youtube öyle bir platform ki neyin nasıl olduğu kendimce bilinmeyen bir sarmak. neyin nasıl ve ne derece olacağı tam olarak bilinmiyor. bence şuan çalışanlarıda bilmiyor. çığrından çıkmış durumda. yapay zeka kullanmıyorum tamamen özgün kendi içeriklerim ve dostum emin ol bu durumu kurtarmam lazım. bu yüzden motivasyon sende iyi biliyorsun ki bu işte yani ilk başlarda çok önemli sonra ne oluyorsa olsun kafasında oluyor biliyorum. bu son paylaşımım oldu. artık paylaşım yapmayacak ve yine benim gibi heyecanı olan dostları desteklemeye devam edeceğim. yorumun ve samimiyetin için çok teşekkür ederim iyiki varsın güzel insan.
Anlayışlı olman güzel Yapay zekayla içerik üretenler veya kopya içeriğe özgünlük katanlar yani daha kolay içerik üretebilenler neyse de böyle senin gibi fazla fazla emek verdiği özgün içeriğini paylaşıp kanalının algoritmasına, kendi emeğine zarar verenleri gördükçe gerçekten üzülüyorum.
Motivasyon konusunda haklısın, insan uzun süre emek verdiği şeyden kayda değer bir sonuç alamayınca motivasyon kayboluyor ister istemez.
Bu arada bence şu an için alet edevata fazla takılma. Onlar da çok önemli elbette ama şu an için iyi çekim ve iyi montajla yine güzel içerikler çıkarabilirsin bence. Önce kafanda videoyu baştan sonra kurgula, ve çekimi yaparken kafandaki kurguya ve yapacağın montaja göre yap. İyi bir montaj gerçekten çok önemli.

Bundan 10-12 sene evvel yine özgün içerik üretiyordum. Tabii rekabet daha azdı ama algoritmalar bu kadar oynak değildi. Bugün baktığımda çok fazla değişiklik var youtubeda. Sırf algoritmaları gözlemleyip çözmek için 3-4 aydır birkaç kanalda denemeler yapıyorum. Devam edeceğim kanala daha yeni karar verdim
Kısacası youtube'da her zaman soru işaretleri olacak gibi, ama pk açıldıktan sonra düzenli güzel içerikler girmeye devam edersen eminim düzene girecektir. Başarılar dilerim