Merhaba,
İnternette yeterli hiç kaynak olmayan bir konuyu burada tek tek açıklamak istedim. Ben yaşayarak öğrendim en azından ihaleye gireceklerin süreç hakkında bilgisi olsun
Önceyerek icra malı hayır getirmez, kimseye hayrı olmaz düşüncesini bir kenara bırakın. Muhtemelen bu dedikoduyu da ihale mafyası fakirlerin ihaleye girmesini engellemek için çıkartmış. Aksine ihaleye girmenin büyük bir sevap olduğunu düşünüyorum. Neden?
Siz ihaleye girmediğiniz zaman örneğin kişinin evi 3 kuruş paraya gidiyor bu durumda borçlu malını komik bir fiyata satıyor, alacaklı ise alacağını alamıyor.
Ancak ihaleye ne kadar çok insan girerse durum değişiyor. Borçlu belki çok daha az malini satarak borcunu ödüyor, alacaklı ise alacağını tahsil edebiliyor.
Gelelim asıl konuya, İlgili link:https://esatis.uyap.gov.tr/
*Vakıfbank hesabınızın olması zorunlu. (Ödemeleri buradan yapıyor veya iade alıyorsunuz. İhaleden çekilmek istediğiniz anda en yüksek teklif veren siz değilseniz anında ödemenizi alabiliyorsunuz)
Almak istediğiniz şeye teklif veriyorsunuz, en yüksek teklifi veren sizseniz ihale size kalıyor.
Burada dikkat etmeniz en önemli nokta ihale sonrası gidebileceğiniz yerleri almaya çalışmanız. Yoksa sonunuz benim gibi olur
İlgili Konu:https://www.r10.net/is-verenler/4576...ek-talebi.html
Ben aylardır ihalelere girerim hiçbiri kalmadı. Sen kalk sırf eğlence olsun diye girdiğim ihaleden Yozgat Boğazlıyan'da arazi 16.000 TL ye bana kal
İhaleyi kazandıktan sonra 7 gün karşı tarafın itiraz hakkı var. İtiraz gelirse süreç uzuyor hem de paranız blokeli ve getirisiz şekilde. İtiraz etmediği durumda 7 gün sonra süreç başlıyor. Ancak siz 7 günü beklemeden önce ihalede kalan tutarı ödemekle yükümlüsünüz. Çok şükür bende itiraz olmadı.
Ödedikten sonra adliyenin ilgili bölümüne başvurarak vergi evrağını alıp, vergi dairesine ödüyorsunuz ve dekontu geri getiriyorsunuz.
Sonra isterseniz vekalet vererek biri aracılığı ile isterseniz şahsi olarak tapudan üzerinize geçiriyorsunuz.
İŞLEM BAŞKA İL VEYA İLÇEDEN KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR.
Tapuya gitmeden döner sermaye harcını ve vergisini ödemeyi unutmayın.
Tapuda rendevu seçerken
Cebri Satış başlığını seçmeniz gerekiyor.