Herkese iyi forumlar,
Cuma günü muhasebecinin attığı evrakla öğrendim.
Toplamda;
- 4.9M matrah (2024)
- 650K (2023) için
Toplam 5.5 civarı bir rakam.
izaha davet edildim.Firmayı ise 2025 Ocak'da kurduk ama iş işten geçti.
Eticaretle uğraşmaktayız, işlemlerin çoğu Shopier ve banka havaleleri.
4.9m için (2024) için shopier kayıtlarına baktığımızda 3m küsür civar meblağ görünüyor arada büyük fark var.Tahminim bankaya giren çıkan, kendi aramızda dahil gönderdiğimiz ne varsa matraha yazıp geçtiler.
Forumda birçok benzer konu okudum, bizim gibi yüksek meblağlarda var. Yılına göre daha düşük rakamlar da gördüm.
İki gündür uyku tutmuyor.Bizim gibi bu hataya düşen nede olsa birşey çıkmaz mantığıyla çevremde tanıdığım onlarca şahıs var sırayla belii ki geliyorlar.
Shopier'in vergi kayıtsız üyelik sunması ve kendi hatalarımızdan dolayı birgün birşey çıkacağını az çok tahmin ediyorduk.Aman siz dikkat edin, bizim yaptığımızı yapmayın rica ediyorum.
Siz değerli forum arkadaşlarımdan, bilgi tecrübeleriniz ihtiyacım var.Anladığım kadarıyla memurların sabit uyguladığı bir tarife yok.Gerekirse alanında uzmanlaşmış iyi bir vergi hukuk avukatından ve müşavirlerden destek alabiliriz.
Hayırlı akşamlar.
Bahsettiniz bilgilere göre izaha davetle ilgili beyannameleri kendiniz verseniz de vermeseniz de doğabilecek olan vergi ve cezaları ödeyebilecek durumunuz olmadığını anlıyorum.
Bu yüzden ben olsaydım, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2027 yılında büyük ihtimalle bir vergi affı çıkağını öngördüğüm için; Vergi incelemesi, uzlaşma, dava açma süreçleri gibi bütün imkanları kullanıp zamana oynardım. Çıkması muhtemel olan vergi affından faydalanıp bu işi en ucuz şekilde atlatmayı planlardım.
İstanbul'dan e-ticaret yapan benzer bir arkadaşınıza yardımcı olmuştum. Arkadaşınız vergi affına kadar zaman kazanıp vergi affı çıktığında vergi davasından vazgeçip bu işten kurtulmuştu. Kendisinin vergi kaydı vardı fakat eticaret satışlarının %90'ına fatura kesmemişti ve beyannamelerine dahil etmemişti.
Fatura almama ve fatura düzenlememe cezasını kesine yakın bir oranda vergi mahkemesi iptal edeceği için o davadan vazgeçmemişti ve vergi mahkemesi fatura kesmeme ve almama cezalarını iptal etmişti.
Kenan GÜMÜŞ
S.M. Mali Müşv.
sn.kenangumus@gmail.com