Tequila1900 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende ticaret yapıyorum. Nakliye bir gıda ürününün normalde maksimum %10'u Bilemedin %15'i kadar tutar.
Sen malın yarısı veya tamamı kadar nakliye fiyatı yazıyorsan zaten hatalıdır. Adam bir kamyon domates getiriyor burda marketlere veriyor sonra dolar %5 artıyor hoop doamtesin kg fiyatına 7 TL eklenmiş. Dolara 5 tl bile eklenmedi ki sen doamtese nasıl 7 TL ekliyorsun misal.

O yüzden nakliye ve sebze meyve örneği yanlış örnek. Paketli gıdalarda MAKUL artışı anlarım ama ülkedeki sebze meyve fiyata artışı ahlaksızlık.

Ama durağan piyasada 60 TL'ye alınan 10 lu kahve paketinin bugün 120 TL olması da yanlış. Her türlü geçiriyorlar.
100 gram tavuk maliyeti 5tl vardır yoktur dönercilerde ama bir tavuk döner 150 den aşağı zor en ucuz yerde bile. Kira, çalışan, elektrik su diyorlar ama yiyeceği maliyetinin 10 katına satmak kira vs ile açıklanamaz.