Benim düşüşncem yıl sonuna yada ocak ayı en geç altın fiyatları 7 bin tl olabilir. Hatta eğer siyasi olarak yanlış hamleler yapılırsa bi gözümüzü açtığımızda 10 bin tl leride görebiliriz geçebilirde. Şöyle demek istedim, Ankara Büyükşehir belediye başkanı alınırsa eğer bi sebebten dolayı, İsrail ateşkesi ihal ederse, Çin ve Amerika karmaşası devam ederse 10 bin tl leri görmemiz hayal olmaz diye düşünüyorum. Selçuk Geçer dinleyin youtubede 12 bin tl diye görüşünü söylüyor. Şimdi hadi ordan diyenler olacak o diyenlere şunu demek lazım Altın 3075 tl idi kuyumcuların ocak ayında satışı şuanda yıl sonu olmadan 6400 tl leri geçti yada yaklaştı yani altın artışını görün. Yani 6400 leri gören altın neden seneye yıl sonu 10 bin tl olmasın? Ülkemizde öyle durumlarda olabiliyorki, Akp ile Mhp çatlağı çıkabilir apo meselesi yüzünden, Mansur yavaş alınma durumu olabilir, İsrail ateşkesi ihlal edecek zaten, Çin abd durumları ayrı olacak oynama yapmak için Trump zaten uslu durmyacak ama benim tahminim seneye 8500 tl leri rahat geçeceğini, yıl sonu 7000 tl yi göreceğini düşünüyorum. Eğer ülkemizde faiz oranları düşmeye devam ederse ve fed de düşürürse yine faizleri bence altına yarayacak bu durum. Ülkemizde dengelemesi için mevduat faizlerin %55 %65 arası olması lazım ki vatandaş altınını satıp faize türk lirasına yatırmaya yöneltmezse altına güven artarsa daha çok bu durumlar olabilir
Asgari ücret tahminim : 27-28 bin civarı
Altın Yıl sonu tahminim 7000 tl ve üzeri
Altın 2026 tahminim 8 bin tl ve üzeri 10 bin arası rahat olur diye düşünüyorum
Bunlar yatırım tavsiyesi değildir, Düşüncemdir.