selamlar
daha önce açtığım konudan 🠘 sonra böyle bir konu açma ihtiyacı duydum
özetle, şu ana kadar kumar ve diğer saçma kötü alışkanlıkların getirdiği gereksiz harcamalar ve kayıplar yüzünden moralimiz çok bozulmakta
şahsen genç olduğum halde tr şartlarında ulaşması zor meblağları kaybetmek acı veriyor FAKAT
bu bağımlıkları tamamen ortadan kaldırıp ❌ yeni bir sayfa açarak tamamen refah içerisinde yaşamak amaçlı çalışmalar geliştirmeye başlayacağım ✅
ben üstte mentionladığım konuyu açtıktan sonra bazı arkadaşlar aynı durumdan muzdarip olduğunu ve hayatını zorlaştırdığını belirtti
bu günden sonra tamamen problemleri çözüp üstüne koyma odaklı bir hayat yaşamak istiyorum
daha kötüleri oldu, bugün bj oynayarak 100k kaybetmiş olabilirim ama bu kayıp yüzünden geleceğimi olumsuz etkileyecek adımlar atmamalıyım
bir şekilde para kazanabiliyor ve bunu ölçeklendirebiliyorsam neden bugün kumar yüzünden kaybettiğim 2.5k usd'yi günlük kazança çevirmeyelim ❓ bugünden itibaren şu adımları uygulayacağım:
hayatımı ve çevremi kötü etkileyen alışkanlıklardan kurtulacağım → kumar, gereksiz harcama, sağlık ile alakalı şeyler vb.
hayatımı tamamen olumlu etkileyeceğini düşündüğüm yeni alışkanlıklar belki arkadaşlıklar edineceğim
ölçeklenebilir ve açıklanabilir bir şekilde iş modeli geliştirip aktif ve pasif gelirler oluşturacağım → affiliate marketing ya da sürekli gelir sağlayacak bir iş modeli olabilir
mantıklı yatırım senaryoları üzerinden ilerleyip PSİKOLOJİ YIPRATMAYACAK yatırım modelleri uzerinden paramı değerlendireceğim → mevduat, gold, silver vb. olabilir
genel anlamda günübirlik yaşadığımı düşündüğüm için long term plan kurmayı öğrenip daha düzenli bir hayat yaşayacağım → short term hedefler kurarak milestone olarak tamamlamaya çalışılabilir
insanlık namına bana motivasyon verecek etkinlik ve projelere gönüllü destek sağlayacağım → hayatın devam ettiğini ve benim çizgimde dönmediğini kavramak için
tüm kazançlarımı anneme verip bir şekilde stake etmesini sağlayacağım ve teknik olarak boş para harcamamak için sıcak parayı kendimden uzaklaştıracağım → altın ya da fon vs. annemin bankası üzerinden alınabilir
kendime sürekli yapabileceğim bir uğraş bulacağım → genel anlamda günlük max. 1-2 saat çalıştığım ve boşluk hissetiğim için bu boşluğun gereksiz ve zararlı alışkanlıklar yerine hayatıma katkı sağlayacak aksiyonlar almam için uğraşlar bulmak istiyorum
diğer insanlara ilham olabilmek adına genel progressimi tüm bu süreci bir vlog ya da blog yazısı olarak lanse edip public bir ortamda paylaşmak isterim ve bu sayede kendimi takip edebilir ve diğer insanlara bir nebze yardım edebilirim
arkadaşım yok ve arkadaş edinmek için sosyalleşmek istiyorum → normal arkadaş, kız arkadaş, iş arkadaşı ve ne olursa olsun arkadaş çevresi oluşturacağım
VE ŞUNU ÇOK İYİ ÖĞRENDİM:
benim kumar, kripto futures ve çoğu konuda başarısız olup ya da abartılı bir şekilde oynayıp kaybetmemin sebebi:
boş zamanımın çok olması ve beni hayatın ciddiliğinden uzaklaştıran dijital ortam. insanların fikirlerini duyamıyorum ve eleyip doğru olanı arama gereksinimi duymadığım için çoğu zaman araştırmadan kaybediyorum.
benim bir arkadaş çevrem olsaydı, bir üniversite ortamım ya da sürekli contact halinde olabileceğim bir community falan olsaydı bu durumda olmaz ya daha daha küçük sıyrıklarla atlatırdım.
iletişimde olabileceğim kişiler yok ve çok sınırlı, bu konuda çözüm üretip daha realistik bir yaşam standartı oluşturmak isterim.
okuduğunuz için teşekkürler, never give up. 💞