Öğrenciyim. Restoranlar, kafeler, bungolavlar, galeriler vb. için web sitesi yapıyorum. Ama nasıl müşteri bulucam bilmiyorum. Bildiğiniz bir yol var mı? Telegram Grubu, Forum vb.? Bu arada müşteriden ücret aldıktan sonra her yıl domain ücretini ben mi ödiycem? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir 🙏
Ben sana en kısa yöntemi Pazarlama taktiğini anlatıyım ama kısa ve öz: Bir sektör belirle ve domain al, hosting al, siteyi rakiplere nazaran 4/4'lük site yap her açısından. (bunu 10 adet siteye kadar çıkarabilirsin)
Sonrasında ise git bunu Pazarla saten siteyi inceleyen anlayacak ve fiyat verecek hem zamandan tasarruf hemde direk nakit kazanç. (Az buçuk yalan araya girecekse deki müşterime yapmıştım vazgeçti bende sektörde herkesi arayarak alacak kişiye satmak istedim de)
Müşteriyi de belirlediğin sektörde anahtar kelimeler yazarak sitesi olanlara bile pazarlama şansın var ama site gerçekten albeni yüksek olmalı profesyonel olmalı örnek vermek gerekiyorsa (Beyaz Eşya Teknik Servis olarak bir çok markalar var tek tek marka marka yap adamın sitesi tüm markalar ise seo açısından almak isteyebilir)
Önemli olan buradaki dikkat edilmesi gereken şey emeğinle hareket ederek helalinden para kazanmaya çalışmaktır. (Çok fazla kurnazlığa gerek yok. Sen saten bir şeyin uzmanıysan)
İyi forumlar.