Deneme amaçlı imzamdaki token'i çıkarttım. Four.meme'de lansman yaptım başarı ile tamamlandı ve pancakeswap'ta listelendi. Binance Web3 okx dex, mexc dex vb üzerinde alınıp satılabilir durumda. Cüzdan sahipliğinden vazgeçildi ve güvenlik konusunda Binance kriterleri ile yüzde yüz uyumlu. Cex Borsa listelemeleri içinde teklifler aldım ama tier-3 -4 Grubu sayılacak cılız borsalar olduğu için hiç görüşmeden reddettim.
Mesajın başındada dedim deneme amaçlı idi o. Asıl ekosistem çatısı olarak inşa etmek için farklı bir tokenim daha var. O'da daha 1 aylık bile olmadan deneme amaçlı gönderdiğim Mexc listeleme başvurusu kabul oldu, 30.000$ civarı (bir kısmı 1 ay bloke sonra çekilebilir) teminat istediler, ücretsiz listeleme hedefim diye onlarıda reddetmiştim.
Bunlara ek olarak (diğer ilk 2 global) yerel pazara yönelik sektörel bir token için daha çalışmalar yapıyorum. Üç projede birbiri ile ilintili ekosistem parçaları olacak. Hedefim o yönde.
Eğer kalıcı bir proje ile token oluşturma hedefiniz varsa özverili bir ekip, topluluk ve iyi bir yerlere gelebilmek için 100K dolar civarı bir bütçe gerekiyor. Hee amaç vurkaç ise 1-2-3 bin dolar bile yeterli. Tokeni 10-20 dolara çıkartır millete malı yığıp kaçar döngü haline getirebilirsiniz. Ama sizi yakalayamasalar bile bilirsiniz mezardakini beşiktekini diye başlayan küfürlerinde muhatabı olursunuz..
Sen ne yaptın diye sorarsan şükürler olsun daha kimseye kendime küfür etme nedeni vermedim. Sermayem yok ama azmim var, yavaşta olsa çalışmaya devam ediyorum.
Sizede projenizde başarılar dilerim.