Tek şansınız call center ı arayarak kredi kartını iptal ettirmek istiyorum demek. İptal riskini göze alarak. Genelde iptal etmeyip iade yapıyorlar.
Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek iadesini talep edin hocam. Puan iadesi edebiliriz felan diyecekler kabul etmeyin şikayet edeceğim diye karşı çıkın iade ederler. (Garanti Bankası'ndan böyle iade aldım bende)
Var arayıp kızmıştım ben iade etmişlerdi.
Ara iptal edeceğini söyle bu yüzden çok de falan geri iade ediyolar hocam
A. İlk Aşama: Banka ile Resmî Başvuru
- Müşteri hizmetlerini ara veya mobil bankacılık üzerinden mesaj at.
Hesabımdan kesilen 850 TL tutarındaki yıllık kart aidatının, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesi gereği iadesini talep ediyorum.
- Eğer iade etmezlerse, e-posta veya dilekçeile yazılı başvuru yap (bu önemli, çünkü kanıt olarak kullanacağız).
- Adres: Yapı Kredi Genel Müdürlüğü Müşteri İlişkileri
- E-posta: musteri.hizmetleri@yapikredi.com.tr
🔹 B. İkinci Aşama: Tüketici Hakem Heyeti
Eğer banka 15 gün içinde iade etmezse:
- e-Devlete gir → Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu hizmetini bul.
- Banka kart aidatı iadesi konusunu seç.
- Bankanın kestiği tutarı, hesap hareketinin ekran görüntüsünü ve varsa yazışmaları yükle.
- Hakem heyeti genellikle 34 ay içinde karar verir ve genelde tüketici lehine olur.
🧠
İpucu: Son 10 yıl içinde alınan
tüm kart aidatlarını da bu yolla talep edebilirsin, yalnızca son kesilen değil.
Merhaba,
Diğer birçok bankada olduğu gibi müşteri hizmetleri ile çağrı yolu aracılığıyla iletişime geçerek ücret iade talebinde bulunabilirsiniz.
Genelde düzgün bir iletişim ile ("kızmadan, bağırıp çağırmadan") orta yollu bir biçimde bankanın size sağlayabileceği opsiyonu değerlendirebilirsiniz.
Ancak, burada bence yanlış olan bir durumu ifade etmek isterim hazır konuya denk gelmişken.
Bizlerden birer "söz" isteniyor, kartın minimum şu kadar süre ile açık kalacağına ya da kullanılacağına dair.
Bırakın 1 dakikayı, 1 saniye ya da salise veya herhangi bir zaman dilimine dair ne olacağımızı bilemezken, bu şekilde keskin bir ifade kullanmak üzgünüm ki çok abest.
Bu soru aynı zamanda bilinçli tüketiciyi de bir arada bir derede bırakabiliyor.
Hali ile böyle olunca da, imkan dahilinde kredi kartı aidatı almayan bankaları kullanmaya çalışmakta fayda var şimdilik.
Saygılarımla.
Cevaplarınız için teşekkürler. Deniyorum.