Bugünlerde herkes herkesin iş alanına teklif verip duruyor. Bilende bilmeynde veriyor. Son tasarım konularında dikkat ediyorum, tasarım işi ile hiç alakası olmayan profiller insanlara teklif atmaya başlamış.
Konu rekabet değil cidden. Konu emek öldürmeleri. Grafik tasarım konusunda ciddi sorunlar var. Herkes kolay para olarak bakmaya başladı kategoriye, organize eksikliğinden.
Forumda meslek permleri varmı diye baktım. Evet var ama hepsi ücretli, satış yapıyor mu bilmiyorum ama çok nadir denk geliyor meslek permi olan kullanıcı.
@Coşkun Çetin; Sayın hocam, bu permleri meslek erbablarına verseniz, o kategoriye ait iş ilanlarını mesleğini hakkıyla yapanlar görse güzel olmaz mı ? Bakın anlıyorum forumu babanızın hayrına almadınız bir ticaret geliri beklentiniz var. Fakat geliştirme ve düzenleme daha iyi olmaz mı ? Forumun iş kalitesi de yükselir. İş veren ve iş alan kalitesi. R10 da meslek permi olsa iş verende çok rahat eder.
Perm olayı forumdaki bir çok sorunu çözer, hak edene vermek koşulu ile. Taban fiyat sorununu tam olmasa da belli bir oranda çözer. Kalitesiz iş sonucunda oluşan şikayetleri ciddi manada azaltır çünkü yazılımdan zerre anlamayan yazılıma, tasarımdan anlamayan tasarım alanına teklif veremez.
Forumdan para kazanan kişiler, para kazanınca bu para zaten foruma dönecek, üyelik alımı ve forumdan başka ihtiyaç temini olarak. Forumda ticareti teşvik edici adımlar size belki bir satış yapılacak üründen feragat gibi gelebilir ama dolaylı olarak gelirinizi artıracak bir olgu. Bakın eleştirimi farklı algılamayın ya da her şeyi premiuma bağladığımı düşünmenizi istemem. Ticari olarak değerlendirelim sadece, benim çalışma kategorime tasarımla hiç alakası olmayan daha tasarım konusu bile olmayan insanlar teklif verirken foruma para harcar mıyım ? Foruma verdiğim parayı kazanma ümidim olmalı ki harcama yapayım. Geçmiş üyelik alımlarıma bakabilirsiniz kazandığım zamanlarda üyelik alıyorum ki daha çok kazanayım. Karşılıklı bir olgu bu.
Tarlana çok su aksın istiyorsan gelen suyun miktarını artırmak yetmez. Öncelikle suyun geldiği yolu düzeltmen lazım ki, az su bile tarlana ulaşsın. Yol olmadan çok su verirsen tarlaya ancak suyun başkalarının tarlasına kaçmasına sebep olursun. Forumda onlarca farklı ücrette hizmet olabilir foruma para kazandıran. Bunları satın almak için benimde kazanmam lazım. Ben suyum, kategorimde foruma gelir getiren yol.
Selametle..