Projenin büyüklüğü, öncelikleri vb. kriterlere göre değerlendirmek gerekiyor aslında. Kısa bir örnek vereyim:
-> Performans çok kritik mi?
-> Proje çok büyük mü? (akış veya kullanıcı kitlesi olarak)
-> Hem ios hem androidde ayrı ve tasarımı aynı olacak şekilde kodlayacak zaman var mı?
Bu sorulardan biri bile evet ise cevabınız Flutter veya RN değil. Eğer hayır ise size tavsiyem RN. 2 yıldır Flutter kodluyorum normalde flutter tavsiye ederdim ama tecrübenize dayanarak RN sizin için daha uygun. Yine de bildiğim kadarıyla avantaj ve dezavantajları yazayım:
- RN react yapısına çok benzer olduğu için react bilen biri için geçiş daha kolay ama paket yönetimi çok kötü. Bugün derlediğiniz bir uygulamayı 3 ay sonra derlerken bayağı sıkıntı yaşayabilirsiniz.
- Flutter içerisinde nerdeyse tüm temel widgetleri içerdiği için ek paket olmadan bile iyi tasarımları kısa sürede çıkarmak mümkün. State management kısmında da gelişmiş. Eksilerine gelecek olursak RN'e göre performans kısmında daha geride kalıyor. Paket çeşitliliği RN'ye göre daha az bazı spesifik kısımlarda eksiklik hisettiğim oluyor (örneğin xmpp)
Daha fazla şey yazılabilir ama temelde bunlar yardımcı olur diye düşünüyorum.