Arkadaslar size cok basit bir sorum var.
Ben bu seyi cozemedim. Cok basit ne anlatacagim.
Code Runner eklentisini yuklersek CTRL ALT N ile direk Output sekmesinde ciktiyi veriyor.
Bu harika birsey. Dezavantaji kullanicidan girdi alamiyoruz.
Peki anlamadigim olay su.
Code Runner ayarlarinda "Code Runner: Run in Terminal" su ayari aktif edince ciktiyi direk Terminalde veriyor. Output bakmaya gerek kalmiyor.
Simdi bu kez kodlamada kullanicidan veri alip ayni zamanda cikti olarak sonuc alabiliyoruz.
Code Runner terminal ciktisi ayarini yapip, ardindan her sorguda bir onceki sorguyu temizleyip (Bunu da settings ayarlarina ekledikleri su kodla yapiyorlar
cls && python -u), outputta cikti verilen cikti gibi sonuc aliyorlar.
Anlamadigim nokta su, sen hic code runner kullanmadan Powershell terminal sonucunu Microsoft.PowerShell_profile.ps1 ekledigin bir fonksyon kodu ile duzenleyebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=gOFsACMBEac mesela bu videoda en sonda
function prompt { $path = $(Get-Location).Path $path = $path.ToLower() -replace '^([a-z]):', '/$1' -replace '\', '/' Write-Host "" Write-Host $path -ForegroundColor Green Write-Host "> " -NoNewLine -ForegroundColor Green }
kodunu Microsoft.PowerShell_profile.ps1 ekleyerek powershell ciktisi icin o satir editlenmis.
MAdem biz powershell bu sekilde editleyebiliyoruz, adamlar sadece 1 onceki kodun ciktisini silebilmek icin (cls && python -u) mi Coderunner kullanip terminal ciktisi olarak kullanmaya calisiyorlar? Tek mantik bu mu?
Onun disinda Output kullanimi guzel lazin terminalde kullanimini anlamadim, ha coderunner + terminalde cikti goster kullanmisiz , ha duz powershell kullanmisiz fark nedir?