29 yaşına geldim hayatımda ben böyle bir sorun hiçbir markayla yaşamadım. Hayatımda ben böyle bir internet sorunu hiç yaşamadım, 2025 yılının Türkiye'sinde internet kullanamadığım için sinir krizi geçiriyorum. Bu konuyla ilgili 5-6 kez konu açtım, sorun ısrarla çözülmüyor. Altyapı hiç olmasa sıkıntı yok.
Hem VDSL, hem Fiber altyapı var ama ikisinide kullanamıyorum.
VDSL: (20 AĞUSTOS 2025 Tarihinden Beri Arızalı)
60-68 MBPS ortalama hız alıyordum, ancak Hatalar PKTS çok fazla yükseliyor ve internet kasıyordu. 20 Ağustos 2025 tarihinde destek kaydı oluşturdum, ekipler 3 gün sonra geldi internet hızım 10 MBPS'e düştü. İlgili firmaya akabinde durumu ilettim.
- Firma sorunu çözmek için TTKOM'a defalarca bildirdiğini söyledi. Ancak 68 gün içerisinde 1 kez gelip baktılar.
- Firma sorun çözüldü diye bildirimde bulundu. Ancak sorun çözülmedi.
- Firma kesinlikle siz müdahale etmeyin, bakır kablo arızası var sorunu çözeceğiz dedi. 60 gün sonra tekrar ulaştığımda ise elektrikçi çağıracaktınız dediler.
- Firma bu süreç boyunca ücretsiz fatura tanımlayacağız dedi. Daha sonra 1 MBPS bile internet kullansanız kullanmış sayılıyorsunuz, ücretsiz fatura hakkınız yok denildi.
- Firma sorun çözülmeden açılan destek kayıtlarının hepsini sildi. Sistemde arıza var dedi ondan görüntüleyemiyorsunuz.
- Firma TTKOM ekibi bugün gelip baktı dedi. Ancak o gün kimse kesinlikle gelmedi.
- Firma aynı altyapıyı kullanan binada başkası varsa sorununuzu 3 gün içinde çözerler dedi. Aynı altyapıyı kullanan bir başkasında sorun yok.
- Firma bugün tekrar arıza kaydı oluşturuyor. Tam 68 günü çöpe attılar.
- Firma elektrikçi çağıracaktınız dedikten sonra, elektrikçi çağırdım binaya ana hattan giren bakır kablo arızalı buna birşey yapamayız dediler.
FİBER: (29 EYLÜL 2025 Tarihinden Beri Bağlanamadı)
Caddeye fiber altyapı çekildi, hem binanın dışına hem binanın içine kutular monte edildi ve odama kadar fiber internet kabloları çekildi. Ancak bina dışındaki kutuda internet var, bina içindeki kutuda internet yok diyorlar. Değer verilmesi gerekiyor, değer verilmemiş diyorlar. Elektrikçilerde anlamıyorlar.
- Firma TTKOM ekibini fiber bağlantısı için 4 kez gönderdi. Tam 4 kez bina içinde fiber internet bağlantısı yok gerekçesiyle işlem yapılamadı.
- TTKOM ekibi, altyapı destek birimine 4 kez bilgi verdi. Altyapı destek birimi 29 gündür gelip sorunu çözmüyor.
Şuanda oyun oynamak falan zaten yok film, dizi, maç izleyince sürekli donuyor, interneti aktif olarak kullanamıyorum. Sinir krizi geçirmek üzereyim ve bir çareside yok. Lanet olsun kaç paraysa gelin yapın dedim kaç elektrikçiye kimse fibere müdahale etmek istemiyor.