Merhaba arkadaşlar, bugün yaşadığım ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir olay ile karşılaştım Şoktayım.!

Dün sarı sitede ikinci el bir nintendo switch ilanı gördüm. İlan; '' kutu içeriği tam switch + 2 tane kutulu kartuşlu oyun + taşıma çantası'' şeklinde verilmiş. İlan açıklamasında ise; ''Çok az kullanıldı tertemiz'' gibi ifadelere yer verilmiş. İlanın soru-cevap kısmında ise bir adam ile yazışmış. Adam ''kesin alacağım, geleceğim'' gibi cümleler kullanmış.

X adlı hanımefendiye Mesaj gönderdim whatsapptan. Satın almak istiyorum dedim. Hanımefendi ''bir arkadaş ile sözleştik kesin gelip alacak ancak gelmezse haber veriyim saat 15:00'da belli olur gelip gelmeyeceği'' dedi. Tamam dedim. Bana bu sabah tekrardan mesaj attı. Cihaz Ankarada xxxx adlı ofiste gidip alabilirsiniz dedi. Ücreti de özellikle nakit istedi. Tamam dedim. Çıktım yola yarım saat yol gittim. Ofisin önünde tekrardan mesaj attım. Ofiste sizinle mi görüşeceğim yoksa başka biriyle mi görüşeceğim dedim. Orada Y adlı hanımefendi var onunla görüşün dedi.

Çıktım yukarı. Cihazı Y adlı hanımefendi getirdi. Öncelikle kutulu kartuşlu oyunlara baktım. İçlerini açtım iki kutunun içinde de kartuş yok. Daha sonra switch'in kutusunu açtım Kutu zaten yırtılmış halde. Aksesuarları çizik içerisinde, çok yıpranmış. Üstelik kutu içeriği tam dediği halde Şarj adaptörü ve HDMI kablosu da eksik. En son cihaza baktım. Cihaz da çizik içerisinde. GameCard bölümüne baktım. Bir oyun onun içerisinde takılı ancak diğer oyunu aradık, taradık. Ne taşıma çantasında ne kutuda hiçbir yerde yok.

Y adlı hanımefendiye ilanda belirtildiği gibi değil. Birçok şey eksik, ürün kalsın dedim. Hanımefendi kaba ve küçümseyici bir tavırla; '' Bir kablo kaç para sanki, birşey olmaz'' tarzında sözler söyledi. Ben de tekrar kalsın dedim ve çıktım. Ofisin önünde X adlı hanımefendiye mesaj gönderdim. ''Ürün ilanda belirtildiği gibi değil. Neden eksik olanları yazmıyorsunuz, boş yere yarım saat yol geldim sizin yüzünüzden dedim''.

X adlı hanımefendi'den 10 dakika sonra mesaj geldi; ''Oyunlar kutuların içerisindeydi. Siz oyunları almışsınız. Derhal getirin yoksa polise ihbar edeceğim. Güvenlik kamerasında gözüküyor'' dedi. Şok oldum ve Sinirlendim tabiki, aradım hanımefendiyi. Bana hakaretler ediyor, polise vereceğim diyor. Oyunları almışsınız diyor, Oyunlarımı getirin diyor. Ben de elinizdeki kanıtı gösterin diyorum. Ben zaten Y adlı kişiyim diyor (burada da bir çelişki var. X adlı kişinin telefon numarası arıyor ancak cihazı birlikte incelediğim Y adlı kişiyim diyor.) Az önce ''güvenlik kamerasında gözüküyor'' diye mesaj atan hanımefendi, şimdi de kameraları kontrol edeceğim diyor. Bir süre tartışma yaşadık ve telefonu kapattım.

3-4 saat geçmesine rağmen birdaha ne aradı, ne mesaj attı. Üstelik sarı sitedeki ilanına tekrardan baktım. Fiyatı 3 bin lira daha arttırmış. Böyle çelişkiler içerisinde bir durum ile karşı karşıya kaldım ve iftira atmaya çalıştılar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birşey yapmalı mıyım ? Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.