BlueAegean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Android cihazlar için bir şey diyemem, fakat ios cihazlarda çok iyi çalışıyor. Evimizde android kullanıcısı var annem ve babam onlara hiç bir şekilde bildirim gelmezken ben her seferinde uyarıyı 30 saniye önceden alıyorum. Merkez üssünden haber alsanız bile maximum 3-5 saniye bunu google de yapamıyor.
Diyorum ya zaten 5 saniye bile olsa yine iyi ama o bile olmuyor genelde merkez üssünde. Bunu Google'ın sistemi de yapamıyor maalesef dediğim gibi. Bu yüzden işlevselleği biraz düşüyor.
Belirttiğim durumda işlevsel ama işte. Dün akşam Ataşehir'de Balıkesir depremini bayağı bir hissettik ama 20-30 saniye önceden bildirdi ve tahmini konum, şiddeti görebildik. O yüzden panik yapmadık. Ama bunu bilmesek belki de sarsıntıyı merkez üssü kendimiz gibi algılayacak ve panik, korku yaşayacaktık. Bu açıdan bile bu tarz uygulamalar oldukça faydalı bence.
Google' ın deprem bildirim sistemi bildiğim kadarıyla 4.5 şiddet üstünü bildirmiyor. Bugüne kadar gerçekten hissetmeyeceğim hiçbir depremi bana bildirmedi. Hissettiklerimi de önceden bildirdi. Ama merkez üssündeyse maalesef bildirim yapamıyor dediğim gibi.