ahmethx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tavsiyenize uyup hindistanı rotadan çıkarıp singapuru ekleyeceğim. Singapurda neleri önerirsiniz ve ek olarak komşu ülkesi olam malezyayı gezdiniz mi, burayı önerir misiniz?
Hocam dünya haritasını gözlerin kapalı olarak rastgele parmağınla işaretle, gitmişimdir.
Singapur konusunda uzun liste veririm. Siz gün sayısını ve tarihi belirleyin. Bütçe de elbette. Çünkü yapabileceğiniz çok fazla şey var. Örneğin ben 12 kişilik mürettebatla yelkenliyle bile açıldım. Singapurda yaparım dediğim bir tecrübe değildi, gidince insan yapıyor.

Malezya oradan 1 saat. Johor Bahru çok bir şey görebileceğiniz bir yer değil. Genelde Singapurlular market alışverişinde $300 az ödemek için 1 saat araba sürerler ve Malezyadan market ihtiyaçlarını alır gelirler. Bunun dışında Malezya tarafını kullananlar genelde Freelance çalışanlar ya da günü birlik Singapura gel git yapanlar. Eğer araçla gitme yoluna gidersen, sınırda olurda sorarlarsa, "ziyaretim kısa, gelmişken Malezyayı da göreyim dedim" dersin. Bir şey demezler. Bazıları çık gir yaparak 30 günü resetlemeye çalışıyorlar, bunlardan olmadığın anlaşılsın yeter.

Eğer saçları uzun bir erkeksen, Singapur'da bu profil genelde trör profili olarak bilinir. Aynı kendine güvenen gülümseme ve haklarını bilen vatandaş formunu koru, hiçbir şey olmaz.

Bir şey kritik seviyede önemli: Simgapurda gambling dediğimiz kumar olaylarının ve uyuşturucunun cezası ölümdür. Bunlara bulaşma sakın.

Malezya yapacak olursan da Kuala Lumpur dışında önermem. Kuala Lumpur'da Singapur'un bir alt versiyonu. Daha çok Asyada olduğunu hissedersin.

Sen bence ülke belirlemekten ziyade, tarz belirle. Çift olarak mı gidiyorsun, kültür gezisi mi, şehir gezisi mi, kafa dağıtmak mı, eğlence mi? Birçok tür olabilir. Bunların hepsinin şehri ve bölgesi farklıdır. Bu nedenle bazıları Phukete giderken, bazıları Bangkok'a gider, bazıları ise Chiang Mai yaparlar. Phuket, Pattaya gibi yerlerde yerel dil zaten Türkçe. Aynı Kamboçya'nın Sanloem adası gibi.

Sen odak belirle, gün ve bütçe seviyesi belirle. Gerisi basit.