Merhaba,

2 hafta öncesine kadar Tayland - Phuket'teydim. Gitmeden 4 gün önce dijital varış kartını doldurmuştuk, Phuket pasaport kontrolünde herhangi bir sorun yaşamadan direkt olarak geçişimizi yaptık. Pasaporta bakıp ne için geldiğimizi bile sormadılar.
Hindistan bildiğim kadarıyla vize istiyor, vize başvuruları e-vize üzerinden yapılıyor. Vizeniz yok ise ve tüm uçuşlarınız aynı PNR numarasına sahip ise transit alanda 24 saate kadar beklemenizde problem olmuyor. Hindistana çakmak v.b yanıcı, delici ve kesici ürünleri almıyorlar kontrol sırasında çöpe atmak zorunda kalmıştık.

Tayland genelinde konuşacak olursam insanları çok sıcak ve bize hiçbir zorluk yaşatmadılar, hepsi güleryüzlü. Marketlerde olan ürün fiyatları Türkiyedeki gibi diyebilirim. Konaklama, eğlence mekanları, tur aktiviteleri v.b Türkiyeye kıyasla ucuz. Tayland yemeklerini pek önermiyorum. Palm yağı kullandıklarından dolayı mideye rahatsızlık verebiliyor. Şehir içi ulaşım için Bolt uygulamasını kullanabilirsiniz.

Tek başınıza gittiğinizde hiçbir sorun yaşamazsınız, basit düzeyde ingilizce ile rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz. Rotanız güzel ama ülkelerin vize şartlarını araştırmanızı tavsiye edebilirim.

Bangkok'a hiç gitmedim. Ancak Phuket'e giderseniz Phi Phi adaları, James Bond Adası, Old Phuket tarafları gibi yerleri önerebilirim.