Normalde "xxxforum" şeklindeki domainlere pek sıcak değilim. Minik, tatlı bir kafe açıp batmaya benziyor bu tarz projeler. Ama bu domain dikkatimi çekti. Halihazırda boştadır.

Linkedln tarzı bir ciddiyetle kurgulanabilir. Konudışı herhangi bir kategori, içerik ve mesaj olmayacak. Tamamen niş, amacına hizmet edecek.

Örnek Kategoriler:
- Yatırım Arıyorum
- Yatırımcıyım
- Ortak Arıyorum
- Ekip Arkadaşı Arıyorum
- İş Fikirleri
- Start-up
- İş Birliği
- Yeni Projeler
- Proje Aşamaları
- Şirket Tanıtımları
- Muhasebe & Hukuk
- Firma Devri & Satışı
- Beyin Fırtınası
- Başarı Hikayem
- İş Hayatı
- CV Bırak
. . .

Kategorileri üzerine düşünmeden rastgele yazdım. Törpüleyip, daha tok bir hale getirilebilir.

2-3 sene kadar para kazanma düşüncesi yerine network geliştirme, siteye marka ve üye çekme şeklinde ele alınmalı. Sağa sola reklam basmak, aktiflik olsun diye başlık açtırılması, yöneticilerin boş konuları projeyi zedeler. Günde maksimum 15-20 konu açılan ağır bir forum olmalı: aktiflik yerine değer odaklı. Satış ve ticaret olmayan, büyük fikirlerin istişare edildiği ve büyük fikirlerden ilham alınan bir yer.

Reklam gelirleri yanında; iş yapacak yeni insanlarla tanışırsınız, farklı projeler için altyapınız olur, yeni fikirler edinirsiniz, sektörde isminiz olur. Hem de girişimcilikle ilgilenen insanların toplandığı bir mecra oluşur. Benim bildiğim böyle bir platform yok piyasada.

Üye olurken minimum yaş şartı, kimlik onay, rakam içermeyen tek kelime nick veya kimlikte yazan tam ad-soyad gibi şartlar konulabilir. Takım elbiseli biraz kasıntı (profesyonel) bir ortam.

Konu yalnızca kişisel düşüncelerimden oluşmaktadır. Yatırım veya iş tavsiyesi değildir. Kendi risk analizinizi yapmanız ve yasal durumları araştırmanız önerilir.