raSearch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Menderes başa geldiğinde demokrasi falan yoktu ki

Demokrasiyi getiren zaten Menderes

Siyasete girişi de Serbest Parti’nin Aydın İl Başkanı konumuyla olmuştur. Hatta Serbest Fırka kapatılınca Menderes CHP Aydın İl Başkanı olmuş, Atatürk kendisiyle Aydın’da tanışmıştır. 10 dakika planladıkları görüşme 4 saat sürmüş, Atatürk bu görüşmede 2 paket Gazi Sigarası içmiştir. Görüşme sonunda yaverine “Bugün görüştüğüm genç fazlasıyla dikkate değer bir insandır” demiş ve Menderes’i milletvekili yapmıştır.

Sonraki süreci ve İsmet Paşa’nın yaptığı yanlış işleri bizzat İsmet İnönü’nü damadı Metin Toker’in ve Atatürk’ün en eski çocukluk arkadaşı olan Ali Fethi Okyar’ın hatıralarından okuyabilirsiniz 👍

Diğer iftiralarınıza zaten daha önce cevap verdim..
Bir hatırat anlatmak dışında neye cevap verdiğini sorabilir miyim? Tmt'yi Menderes mi kurmuş? Amerikancı değil miymiş? Kendi döneminde demokrasi gelmiş madem, kurmaya çalıştığı özel yetkili heyetle neden demokrasiyi saf dışı bırakmaya çalışmış? Cevapları göremedim. Özal kahraman dedin bende sana Talabani ve Barzaninin babam diyebileceği bir kahraman olmaz dedim. Altında hainliklerini anlattım. Onların cevabı nerede? Emoji atabilmek dışında bana düzgün bir argüman üretebiliyor musun? O şehit çocukların göz yaşları üzerinize asit olacak ama geç kalacaksınız anlamak için.