Ripplay;[URL="tel:1090003301" adlı üyeden alıntı:
1090003301[/URL]]-Furkan ve Abdülhamit'e sallayabilen bir fraksiyonunuz da oluştu demek.
-Menderes bir vatan hainidir. Amerikancının alası ve kendi başa geldiği demokrasiyi olağanüstü kurullarla alaşağı etmeye çalışan, kravatlı bir yobazdır sadece. Menderes yavrusu olmaya çalıştığı ABD'ye baş kaldırıp Tmt'yi kurmuş hahahaha. İşte sana Rauf Denktaş'ın kitabı 'Doğuş'tan anektod. 1958’de Dr. Küçük ve ben ilk defa Türkiye’ye resmi ziyaret yaptık. Fatin Rüştü Zorlu (Dışişleri Bakanı) ile görüştük böyle bir teşkilata ihtiyacımız var; para isteriz, silah isteriz; uzman isteriz dedik. Fatin Rüştü’nün rahmetli (Adnan) Menderes’e (Başbakan) bunu kabul ettirmesi dokuz ay sürdü. Senin Menderes, değil kurmak, kurulana yardım etmek için 9 ay ayak diremiş.
-Turgut Özal bir kahraman değildir. Osmanlı'da bile soyu isyanlarla anılan ailelerin torunları olan, Barzani ve Talabani'nin kendisine baba demeleri mesela bunun bir göstergesidir. Liberallik ve özelleştirme adı altında Cumhuriyet'in kan ter göz yaşı ile kurduğu kazanımları satma fikrinin ilk çıktığı zamanda bu arkadaşın eseridir mesela. Aklı olan ve kasti olmayan yüz binlerce militanı sınırından kontrolsüz geçirmez mesela. Erdoğan bugün milyonlarcasını alıp, demografik soykırıma uğrattıysa Türkiye'yi, bunun ilk adımını Özal atmıştır. O Pkk'nın ilk saldırıları, Fkö kampında eğitilen Pkklıların, Özal'ın hainliği sayesinde ülkeye sızmasıyla gerçekleşmiştir.
Var mı başka soru? Pkklılara mecliste biji çektirenleri savunup Kürşatçı olduğunu iddia eden arkadaş?
Menderes başa geldiğinde demokrasi falan yoktu ki

Demokrasiyi getiren zaten Menderes

Siyasete girişi de Serbest Parti’nin Aydın İl Başkanı konumuyla olmuştur. Hatta Serbest Fırka kapatılınca Menderes CHP Aydın İl Başkanı olmuş, Atatürk kendisiyle Aydın’da tanışmıştır. 10 dakika planladıkları görüşme 4 saat sürmüş, Atatürk bu görüşmede 2 paket Gazi Sigarası içmiştir. Görüşme sonunda yaverine “Bugün görüştüğüm genç fazlasıyla dikkate değer bir insandır” demiş ve Menderes’i milletvekili yapmıştır.

Sonraki süreci ve İsmet Paşa’nın yaptığı yanlış işleri bizzat İsmet İnönü’nü damadı Metin Toker’in ve Atatürk’ün en eski çocukluk arkadaşı olan Ali Fethi Okyar’ın hatıralarından okuyabilirsiniz 👍

Diğer iftiralarınıza zaten daha önce cevap verdim..