soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Benim hosting firması vb. kurma amacım yok sadece aklıma geldi,bilgisi olan kişiler cevaplar diye açmak istedim.

Örneğin barındırma olarak gidip oraya disk ram vb. götürdüklerinde 100 tane vds açılabiliyor varsayalım,o ay 0 tane satsa da tam kapasite satsa da o firmanın maliyeti değişmiyor değil mi?
Çünkü barındırma ücreti zaten alınmış oluyor,ve satılınca da enerji tüketimi vb. aynı kalıyor(ip ücreti dışında) değil mi?
Boşta çalışan bir cihaz ile tam yükte çalışan cihazın elektrik, kullanıma bağlı değişen internet maliyeti ve ip maliyetleri de değişecektir.

soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında onu sormak istemedim,elektirik giderleri vb. bu durumda artıyor mu demek istedim veyahut örneğin başka bir gider varsa(ip dışında) nedir diye sormak istedim. Orada da zaten "Sunucu barındırma ücretini ödediklerini varsayarsak" adında da cümlem bulunuyor
Eğer sunucunuzu bir şirkette barındırıyor iseniz sunucunuza göre bir barındırma maliyeti belirtilir, bu maliyetin içinde sunucunuzun barındığı alanın ve kullandığı elektriğin fiyatı çıkmış olur. IP ve internet maliyeti yükseldikçe ekstra olarak hesaplanır.