Merhaba hocam.Maalesef bu hastalık bende de var . Herşey 13 yaşımda başladı sabah uyandım bulanık görüyordum ardından doktora gittim gözlük verdi 0.5 numara ile başladım ardından yıllar ilerledikçe gözlük numaram da büyüdü geçen sene sözde Türkiye'nin en iyi göz hastanesine gittim 2.5 numara verdi ve fena gözümü ağrıtıyordu eski numaramdan bile daha kötü görüyordum ardından başka özel hastaneye gittim ve sana 1.25 büyük numara yazmış dediler ve yeni numaramla 1.75 sol 1.25 sağ olarak çıktı .4 ay önce Ankara'ya gitmişken devlet hastanesine gözükeyim dedim çünkü daha önce gittiğim hastaneler de %60 görüyorsun dedi bazıları %70 dedi bazıları %40 dedi neyse Ankara'da ki devlet hastanesinde ki doktor %100 görüyrosun dedi ameliyata sokmak için özel hastanaler böyle söyleyebiliyor dedi para avcılığı gibi .Gözlük numaram da da artış olmamıştı ve değiştirmeden devam ettim.Şuan 25 yaşındayım bu yaşlarda genellikle kendiliğinden durur dediler yakın zamanda tekrar doktora görüneceğim ama umarım durmuştur .Naıl görüyorum derseniz teknolojik cihazları telefon tablet pc monitör gibi aletleri gözlük takmama rağmen net göremiyorum çok az bir bulanıklık demiyim de yazılar vs böyle sanki üzerinde buğu varmış gibi oluyor zaten bu hastalığın özelliği odaklamama sorunu odaklanamıyorsunuz ekrana odaklanmaya çalışınca net görüyorsunuz .Şuan tıpta bu hastalığın çözümü yok sadece durdurabiliyorlar .Eğer gözünüz 3 numara ve üstü değilse ameliyat önermiyorlar ve size tavsiyem tek bir doktora gitmeyin gerekirse 5-6 taneye gidin .Çok geçmiş olsun.