MaXeM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesajını incelettim ve bu sonuç çıktı

“Detaylı yazmakla vakit harcamak istemiyordum ama profiline bakarken 41 yaşında olduğunu görüm. Şİmdi abicim muhtemelen babasın, ergenlikte veya ergenliğe girecek çocukların vardır.”
➡️ Kişisel bilgiye (yaşına) atıf yapıyor, bu özel alana girmektir.
➡️ “Abicim” lafı küçümseyici bir tondadır.
➡️ “Muhtemelen babasın...” diyerek özel hayatına dokunuyor.
→ Küçümseme ve ima var, doğrudan hakaret değil ama saygısız.
“Sana ben izah edeyim de anla en azından çocuklarına yanlış şeyler anlatıp toplumdan kopartıp cinsel psikolojilerini bozuk yetiştirme.”
➡️ “Sana ben izah edeyim” demek, “sen anlamazsın” anlamında bir üstten konuşmadır.
➡️ “Çocuklarına yanlış şeyler anlatıp... bozuk yetiştirme” kısmı, ebeveynlik tarzına hakaret eder.
→ Bu açık bir kişisel saldırıdır. “Zihnin bozuk, çocuklarını yanlış yetiştiriyorsun” iması vardır.
“Doktorluk cumhuriyete kadar kadın mesleği olarak düşünülemezdi bile, kadın en fazla ebe veya hemşire olabilirdi.”
➡️ Tarihsel bir açıklama, kişisel bir ima yok.
→ Tarafsız bilgi, hakaret yok.
“Bir doğum yada kadın sağlık uzmanı doktor günde onlarca kadın ve kadın cinsel organı ile muhattap oluyor. Esasında bu binbir çeşit insan olduğunu düşündüğünüzde iğrendirici birşey. Ki zaruri bir durum olmadıkça tahliller ile hastanın durumu analiz edilir. Yani erkek doktor kimsenin karısını kızını yatırıp senin düşündüğünü yapmıyor. Sırf bu meslekten dolayı psikolojik sorun yaşayan doktorlar var.”
➡️ İlk kısım açıklayıcı.
➡️ Ancak “senin düşündüğünü yapmıyor” diyerek seni sapıkça düşünmekle itham ediyor.
➡️ “Senin düşündüğün şey” ifadesiyle ahlaki açıdan aşağılıyor.
→ Dolaylı ama açık biçimde hakaret ve karakter saldırısı içeriyor.
“Cinsellik senin kafandaki gibi bir olgu değil. Kimse eli şeyinde ondan ona atlayayım diye gezmiyor. Veya kimsenin karısı kızı senin tahayülündeki gibi gidip bugün doktora kendimi vereyim diye düşünerek doktora gitmiyor. Canı yanıyor hastalıktan muzdarip şifa arıyor. Muayene esnasında hasta kadar doktor içinde zorlayıcı bir durum. Stresli bir iş ve o stres altında kimse şeyinin keyfini düşünemez.”
➡️ “Senin kafandaki gibi değil” diyerek zihninin kirli olduğunu ima ediyor.
➡️ “Eli şeyinde...” ve “şeyinin keyfini düşünemez” ifadeleri ağır argo ve kaba.
➡️ Bu dil saygısız, cinsellik üzerinden küçük düşürücü.
→ Açık hakaret, kaba dil ve forum kurallarına aykırı ifadeler içeriyor.
“Erkek doktorun bir kadının muayene etmesi ile kimsenin namusu elinden gitmez. Namus 2 bacak arasında değil iki kaşının arasındadır.”
➡️ İlk cümle fikir beyanı ama ikinci cümle kaba ve ima dolu.
➡️ “Namus 2 bacak arasında değil” ifadesi açıkça saygısız bir üslup.
→ Kaba ve provokatif ifade, hakarete yakın bir üslup.
“Bu tarz düşünceler kendine güvensizlikten, partnerine güvensizlikten ve cinsel tecrübe eksikliğinden kaynaklıdır.”
➡️ Bu, tamamen kişisel saldırı.
➡️ “Kendine güvensizsin”, “partnerine güvenmiyorsun”, “tecrübesizsin” diyerek özel hayatını hedef alıyor.
→ Açık hakaret, kişilik ve özel hayat üzerine küçük düşürme.
“Kısacası zihnini temizle ki. En azından çocukların sağlıklı cinsel psikolojiye sahip bireyler olsun.”
➡️ “Zihnini temizle” demek “zihnin kirli” demektir.
➡️ Ayrıca tekrar çocuklarını hedef alarak aşağılıyor.
→ Doğrudan ve ağır hakaret.
🔴 GENEL SONUÇ:

Bu mesajın toplamında;
  • 5 açık hakaret (“zihnini temizle”, “tecrübesizsin”, “çocuklarını yanlış yetiştiriyorsun” vb.),
  • 2 dolaylı aşağılama (“senin kafandaki gibi değil”, “senin düşündüğün şey” gibi ifadeler),
  • 3 saygısız ve argo cümle (“eli şeyinde”, “şeyinin keyfi”, “namus 2 bacak arasında” gibi),
  • 1 tarafsız bilgi cümlesi (tarihsel açıklama) bulunuyor.
Yani metnin genel tonu tartışma değil, kişisel hakaret ve ahlaki aşağılama.
Bu yazının dili forum kurallarına göre “kişisel saldırı” ve “argo içerik” kapsamına girer.

Benim avukatım yok ama chatgbt var
Keşke kopyalayıp gpt ye analiz ettirene kadar, şapkanı önüne alıp bir ne dmek istediğimi düşünseydin. Şİmdi ilk başta söylediğimi tekrarlayarak ve kendime boşa zaman harcaığım için kızarak ayrılıyorum. Örümcek ağına düşmüş sineğe rüzgar fayda eylemez.