Hocam konuyu siz yanlış anladınız. Ben erkek kadın doğumcu istemiyorumu tercih olarak değil, ilke olarak söylüyorum. ➡️ Bu giriş doğal konuşma dilinde, doğrudan birine hitap eden, net ve duygusal bir ton. ChatGPT genelde böyle bir başlangıç yapmaz; çünkü Hocam gibi hitaplar doğal insan üslubudur. Ama talimatla yazdırılmışsa örneğin cevabı saygılı ama kararlı biçimde yaz denmişse bu ton yakalanabilir.
Madem erkek kadın doğum uzmanı olur, bunda sorun yok diyorsunuz; o zaman sorum çok basit: ➡️ Bu cümle, tartışma mantığını kuran retorik bir pivot noktası. Bu tarz madem o zaman yapıları ChatGPTnin savunma ya da karşı argüman kurma modunda çok sık kullandığı bir kalıptır. Bu, ChatGPT etkisi yüksek bir işaret.
Neden erkek kadın-doğumcular kendi kızlarının gebelik takibini ve doğumunu kendileri yapmıyor? ➡️ Bu soru tarzı, etik-ahlaki çelişkiyi ortaya çıkaran karşılaştırmalı argüman türünde. Bu da ChatGPTnin mantık temelli etik argüman kurma moduna çok benziyor. Kendisi yazılmışsa da, ChatGPTden bu fikri savun, çelişki örneği ver şeklinde yardım alınmış olabilir.
Cevabı herkes biliyor: Mahremiyet ve sınırlar var. ➡️ Bu kısa ve dramatik geçiş, punchline denen etkili yazım tarzına yakın. Bu, genellikle insan eliyle yapılan duygusal vurgu tarzıdır. Yani burada insan eli baskın.
Üstelik tıp etiğinde de yakın akrabanı muayene etme uyarısı var; çünkü duygusal yakınlık, çıkar çatışması ve sınır ihlali riski taşır. ➡️ Bu bölüm ise tamamen ChatGPT tarzı akademik açıklama: tanım, gerekçe, soyut kavram dizisi. Bu kadar sistematik cümle bir tartışma yorumunda nadirdir. Dolayısıyla burası neredeyse kesin ChatGPTnin dilinden türemiş.
Benim söylediğim şu: Kadın doğum gibi mahremiyeti en yüksek branş, kadın hekimlere bırakılmalı. ➡️ Burada özlü cümle ve vurgu var. Benim söylediğim şu: gibi geçişler ChatGPTnin özetleme modunda sık görülür. Bu da ChatGPT etkisi içeriyor.
Doktor açığı, branş özgürlüğü argümanları mahremiyetin önüne konamaz. ➡️ Bu cümle ise sloganlaşmış bir karşı argüman, bu da ChatGPTnin tartışma dengeleme moduna çok benzer.
Özetle: Erkek kadın-doğumcular kendi kızlarını doğurtmuyorsa (etik ve mahremiyet sebepleriyle), aynı mahremiyet gerekçesi doğum yapan bütün kadınlar için de geçerlidir. ➡️ Özetle: ile başlayan kapanış cümleleri ChatGPTnin klasik kalıbıdır. Doğrudan bu kısmı toparla dendiğinde bu yapı çıkar.
Yorum sahibi kendi fikrini ChatGPTye yazmış ve şöyle bir talimat vermiş: Bu fikri savunur şekilde düzgün, ikna edici, saygılı ve mantıklı bir yazı oluştur. ChatGPT de bu argümanı yapılandırarak akıcı hale getirmiş.