hocam bu söylediğiniz parametreye göre VOIP vadeleri yetersiz. yıllarca aynı kıymet durmuyor zaten. o yüzden uzun ya da kısa için VOIP de çok farklı değil durum. bir kaç ay vadede hem düşüş hem yükseliş yönünde bir haber veya gelişme ile ani hareket olabilir. benim söylediğim husus fiyatlama ve market yapıcı ile ilgili. zamanı öyle iyi ayarlamışlar ki alan da satan da çok afaki iyi bir aralık denk getiremezse zarar ediyor. O yüzden söylediğim şeyden çok emin olarak ısrar ediyorum dikkat edin buna hocam. VOIP le düzenli getiri elde etmek için 3 5 günlük kısa işlemler yapmak dışında fazla çare yok. uzun süre kalarak büyük kayıplara razı olmak zorunda kalabilirsiniz.

Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bildiğim kaldıraçlı sistemde asla long yatırımı yapılmamalı… Ekonomik ve matematiksel olarak da öyle… ben eğer bir varlığa long olacak diyorsam o varlığın kendisini almadan yanayım… çünkü longa koyulan para “beklenmedik” şekilde hızlı bir düşüş gösterebilir ve ben bir kaç dakika içinde sıfırı görebilir. bu alınmamaı gereken risktir.

shorts oynanmalı ki, ani düşüşlerde kazançlı çıkabilelim… bir varlık sonsuza kadar yükselmeyeceği gibi sonsuza kadar da düşmez (borsa iştah prensibi)

Amacım varlığın düşüş trendine girmesi veya girmek üzere olmasıdır… bu zamanda long değil shortsa girmek niyetim… long pozisyon varsa zaten borsada girerim o varlığa…

viopta niyetim yükselirken değil düşerken kazanmak… konu içerisinede pozitif şartlarda negatif ortamda da kazanmak derken bunu kast etmiştim (daha önce cyrpto da tecrübe)

iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim, kumar değil yatırım düşüncesindeyim