Umarım dikkat etmeniz güvenliğinizi sağlar, ama tekrar belirtmek istiyorum benim VIOP için söylediğim uyarı sadece kaldıraçlı bir işlem olduğu için oluşan büyük risk değil, matematiksel olarak bunun zamanla toplam olarak zarar ettirdiğidir. Yani viop la kumarım bu açıdan hiç bir farkı yok. kumarda da kazananlar var ve kumarhane sahibi aslında sadece %5 kazanıyor. ama oynama tekrarı nedeniyle aslında kumarhane sahibi herşeyi kazanıyor. Oynayanlardan karla çıkan yok denecek kadar az. VIOP da durum farklı değil, sıfır toplamlı bir oyun değil mu pozitif zaten değil, negatif toplamlı bir oyun gibi. bu alanda yatırım yapmak için çok kısa ve büyük hareketleri tahmin etmek gerekiyor. mesela yarın bir açıklama yapılacak ve borsa çakılabilir, ama açıklama olmazsa artış beklemiyoruz diyelim, piyasa da yataysa o zaman düşüş için bir viop kontratına girilip bir kaç gün sonra satmak bu piyasadaki en güvenli işlem oluyor. önümüzdeki 5 10 günde veya 30 günde bu kıymet kesin artır diye işlem yapıldığında her 4 öngörünüzden 3 ünü tuttursanız bile bunun bir kısmını zamanla orta değere yaklaşma nedeniyle zaten kaybedeceksiniz, diğer karlı işlemi de elinizde tuttuğunuz sürenin durumuna göre iyi bir öngörü yapmış olsanız bile zararla kapatma ihtimali var.
Bunun matematiğini çok çok çok iyi anlamadan denemeyle para kazanabiliyor mu bakayım diyerek işlem yapmayın hocam. bu matematiği anlamak için yayınlar veya youtube da videolar var iyice okuyup anladıktan sonra ve değerler delta vs gibi tabirler nedir öğrenmeden girmeyin kesinlikle. şansa para kazanma dışında kazanç ihtimaliniz olmaz yoksa. en iyisi hisse piyasasında uzun vadeli teknoloji yatırımlarıdır, orada çok al sat yapmazsanız ve portföy yaparsanız büyük bir risk yoktur.
Benim bildiğim kaldıraçlı sistemde asla long yatırımı yapılmamalı
Ekonomik ve matematiksel olarak da öyle
ben eğer bir varlığa long olacak diyorsam o varlığın kendisini almadan yanayım
çünkü longa koyulan para beklenmedik şekilde hızlı bir düşüş gösterebilir ve ben bir kaç dakika içinde sıfırı görebilir. bu alınmamaı gereken risktir.
shorts oynanmalı ki, ani düşüşlerde kazançlı çıkabilelim
bir varlık sonsuza kadar yükselmeyeceği gibi sonsuza kadar da düşmez (borsa iştah prensibi)
Amacım varlığın düşüş trendine girmesi veya girmek üzere olmasıdır
bu zamanda long değil shortsa girmek niyetim
long pozisyon varsa zaten borsada girerim o varlığa
viopta niyetim yükselirken değil düşerken kazanmak
konu içerisinede pozitif şartlarda negatif ortamda da kazanmak derken bunu kast etmiştim (daha önce cyrpto da tecrübe)
iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim, kumar değil yatırım düşüncesindeyim