lütfen ama lütfen viop için varlığınıza göre çok ufak para ayırarak çok uzun süre test edin. tüm varlığını kalıraç veya bu tür opsiyon borsalarında kaybeden insanlar var.
Viop daki sıkıntı şu aslında tüm varlıklar çıkış değerlerine göre ortalamada değer kaybediyor, yani aldığınız varlığınızın piyasa-nötr değeri negatif. bir hisse senedi aldığınızda bu pozitiftir. uzun vadede enflasyondan arındırılmış olarak crypto piyasası bile iyi bir portföyle 5 yılda değilse 10 yılda kazandırmıştır çünkü tepe noktalar bile 3 4 sene sonra geçiliyor. bilinen crypto varlıklar ve iyi bir portföy için böyledir tabii
özellikle hisse senedi almak amerikan ve gelişen piyasalardan bir portföy yapmak size güvenli ve uzun vadeli kazanç sağlar.
ama VIOP negatif getirisi olan bir varlıktır, oynatan kazanır, piyasada ufak bir değişiklikle çok büyük kazançlar göründüğü doğrudur ama işlemlerin özeti şu
a varlığının alımı ve satımına dayalı iki ayrı kıymet vardır
ilk çıkışta diyelim ki alım(a) 0.50 TL ve satım(a) 0.50 TL (bu fiyatlar arasında da makas vardır ve o makas aralığında iki kıymetin de zarar edeceği bellidir.)
5 gün sonra piyasa artışı olduğunda alım(a) 0.55 satım(a) 0.40
10 gün sonra piyasa 5 gün öncesine göre aynı kaldı: alım(a) 0.53 satım(a) 0.40
20 gün sonra piyasa biraz geri döndü diyelim ilk baştaki yerine geldi. o zaman alım a 0.45 satım(a) 0.45(Yani ikisi de piyasa aynıyken zarar etti.)
bu işin matematiği bu hocam. yine de piyasa bilgisi ve öngörüsü çok yüksek ve VOIP den para kazanma konusunda çok bilgili olan kişiler elbette para kazanabilir, ama en bilenlerin bile büyük para kaybedebildiği bu piyasaya hiç girmemenizi tavsiye ediyorum, girdiyseniz çıkın hocam.
güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Söylediklerinizde haklısınız
asla tüm parayı viop a yatıracak değilim, kar döneminde de çıkacak kadar borsa tecrübem oldu
risk konusu hisse senedine göre çok yüksek olmasına rağmen piyasa durumu göz önüne alındığında fon ya sa hisseden daha tahmin edilebilir
(ekonomik piyasa ve gidişat) bu durumda ön görülebilir sonuç olduğunda kaldıraç sistemi daha iyi (halen araştırmadayım)
göründüğü üzere 20k hissedeyken 1/10 oranı viopta
bu test ve öğrenme süreci ki elbette zarar yazabilir bu dönemde
küçük zararlar ileride davranış hareketlerini öğrenmek için kullancağım
Ayrıca bu riksli piyasaya asla ana gelir kaynağımdan para aktarmayacağım
bu kısım boş zamanlarda elde ettiğim ek geliri kullanmak için
hesapta görünen de ek gelir kazancıdır
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. riskin farkındayım, kabul edilebilir seviye içerisine devam edeceğm (risk sevmem)