Yaklaşık 3 ay önce
@mamak; adlı R10 üyesiyle bir anlaşma yaptım.
Kendisine 20.000 TL gönderdim, karşılığında 30.000 TL değerinde elektrikli bisiklet göndereceğini söyledi.
Aradan 3 ay geçti, ne bisiklet geldi ne de paramı geri alabildim.
Sadece ben değil, bu kişiyle benzer mağduriyet yaşayan başka üyeler de olduğunu duydum.
Bu durumun devam etmesinde R10 yönetiminin hâlâ bu kullanıcıyı banlamamış olmasının payı büyük.
Adam sistemli şekilde insanlardan para toplayıp ortadan kayboluyor.
Bu süreçte gerekli delilleri topladım ve resmî şikayet/dava sürecini başlatıyorum.
Bu kişiyle aynı şekilde mağdur olan üyeler varsa lütfen benimle iletişime geçsin.
Birlikte hareket edip dosyayı güçlendirmek istiyorum.
Ne kadar çok kişi ses çıkarırsa, süreç o kadar hızlı ilerler ve etkili olur.
Konunuzu görünce biraz araştırdım. Çünkü biz dolandırı-cıları asla burada barındırmıyoruz. Ancak ticari anlaşmazlık ve dolandırma kavramlarını bilmeyen binlerce kişi olduğu için, sürekli bu ithamlara maruz kalıyoruz. Şimdi bakalım sizin durumunuza.
Ticaret yaptığınız konu elektrikli bisiklet değil. Bu kişi hakkında 2 şikayet konusu açmışsınız. İkisi de yasal olmayan ve forum kurallarıyla da yasaklanan işlemlerle alakalı. Hatta iki konu için de silinsin şeklinde rapor göndermişsiniz. Buyrun;
Ticaretin konusunun elektrikli bisiklet olmadığını biliyoruz. Fakat diyelim ki elektrikli bisiklet için para yolladınız. Peki bu insanlar daha önce iki kez iş yapmanıza ve iki kez mağdur olmanıza rağmen neden 3. kez iş yapıyorsunuz?
Kişinin profiline baktımda 6 negatif tradesi var. Hepside bu tarz konuyla alakalı.. Forum yöneticilerinin işine karışmak değil amacım öyle birşey zaten haddime olamaz ama böyle dolandırıcıların aramızda olmaması lazım. Geçmiş olsun hocam umarım davanız olumlu sonuçlanır
Negatif ticaret puanı alan herkes dolandırı-cı olmaz. Hadi diyelim ki öyle ve bizim gözümüzden kaçtı. Bu kadar negatif ticaret puanı o9lan biriyle ticaret yapanların hiç mi hatası yok? Neden her şeyi bizden bekliyorsunuz?