weberesice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yukarıdaki arkadaşımızın görüşlerine katılmıyorum.

Henüz birkaç ay önce açılmış, çok fazla izlenen ve muhtemelen de çok fazla para kazanan uzun/yatay video formatında global müzik kanalları görüyorum sık sık. Hele Türkçe'de çok daha kısa sürede büyümüş kanallar da var.
Yaptığınız içerik türünde yüksek performans gösteren benzer kanalları analiz edip, varsa içeriğinizdeki hataları bulun, onların kalitesine yaklaşmaya çalışın. Elbette global bir müzik kanalı ha deyince şaha kalkmaz, biraz sabır gerektirir. Videolarınızı düzenli aralıklarla (her 3 günde 1, haftada 1 gibi) yükleyin. Link atmadan da olsa başkalarından etkileşim desteği istemeyin. Tamamen doğal ve organik şekilde izlenmeyi bekleyin. Ayrıca bir kanal açıp direkt içerik yüklemeyin. Önce kategorinizdeki kanalların videolarını izleyin, beğendiklerinizi takibe alın ve etkileşim sağlayın.

"İçeriğim gayet iyi, diğer kanallarla neredeyse aynı kalitede içeriği yapıyorum, video yüklemeden önce birkaç gün kategorideki videoları da izledim/etkileşim sağladım ama benim videolarım izlenmiyor" diyorsanız bu noktada farklı kanallarda da deneme yapmanız gerekiyor olabilir.
Bu söylediğimin mantıklı ya da resmi bir açıklaması yok fakat Youtube bazı kanallara tabiri caizse torpil geçiyor.
Son 2 aydır kendi ürettiğim aynı içerikleri 3 farklı kanalda denedim. Hepsinde yukarıdaki tavsiyelerimi uyguladım.
Birinci kanalda aynı video 2 haftada 7 izlendi. 2. Kanalda 4-5 gün içinde 100 izlenme geldi. 3. kanalda ise 24 saat dolmadan 100 izlenmeyi geçti.
O yüzden önce rakip kanalları analiz edip içeriğinizden emin olun, içeriğinizden eminseniz, aynı içeriği farklı kapak, başlık ve açıklamalarla farklı kanallarda da deneyin
Yarın da içerik yükledikten sonra pazartesiye kadar hareket olmazsa tavsiyelerinize yönelik yeni bir kanal açıp deneyeceğim. Teşekkür ederim

Herkesin tavsiyesi çok önemli. Değerli bilgilerinizi eksik etmeyin. Sadece benim için değil bu işe başlayacak herkes için önemli