not : Grok Imagine ' için anlatılmıştır.
normalde Grok ile üretilen görseller dikey olarak sunuluyor. bunları videolaştırdığınızda da dikey video vermekte ( eğer bilmediğim bir ayar yoksa ).
elde ettiğiniz dikey görüntülerden yatay animasyonlar elde etmek istiyorsanız şu yolu izleyebilirsiniz :
önce paint'te yatay şekilde yeşil bir alan oluşturun. ortasına elde ettiğiniz dikey görüntüyü ekleyin. artık dikey görüntü yatay formata sıkıştırılmış halde.
bunu grok'a yükleyin " yeşillikleri kaldır, 'buraya promptunuz' (örneğin, ben yalnızca 'saçları hareketlendir' diyorum. karakterlerin saçlar hareketli kalanı sabit oluyor) " . bunu yaptığınızda görseliniz genişletiliyor ve yeşil olan bölümler de görsele ait olan yapı ile dolduruluyor. 1-2 saniyelik bir genişleme süreci sonrası kalan 5-6 saniyelik kısım geniş görüntünüz halini alıyor. editlerken de ilk 2 saniyeyi atarsınız geriye sadece geniş görüntü kalır.
animasyon arayışlarındaydım, en pratik nasıl oluştururum diye bakınırken bu yolu buldum. ihtiyaç duyanlar bu yöntemi kullanabilir.
aynı anda 3-4 sekme açıp hepsinden aynı işlemi başlatırsanız içlerinden birinden istediğiniz çıktıyı elde ederek işlemlerinizi de hızlandırabilrisiniz.