Merhaba google bilgi paneli kısmında markamızın gözükmesini istiyoruz. Nasıl gerçekleştirebiliriz
Selam dostum,
Google bilgi panelinde (o sağ tarafta çıkan kutucukta) yer almak için doğrudan başvuru gibi bir sistem yok, ama Googlea markanı tanıtmak gerekiyor. Bunun için birkaç adımı düzgün yaparsan zamanla panel kendiliğinden oluşuyor:
- Google Benim İşletmem (Business Profile) hesabı aç. Markanın adı, adresi, site bağlantısı, sosyal medya linkleri hepsi aynı şekilde geçsin.
- Wikipedia, Wikidata, Crunchbase gibi güvenilir kaynaklarda marka adıyla bir kayıt açabilirsen Google bunu referans alır.
- Sosyal medya hesaplarında marka adını tutarlı kullan (örneğin hepsinde aynı logo, açıklama, bağlantı).
- Web sitende Hakkımızda sayfasını detaylı doldur, yapısal veri (schema.org/Organization) ekle. Bu, Googlea senin bir marka olduğunu teknik olarak anlatır.
- Farklı sitelerde markan hakkında haber veya blog yazısı çıkarsa bilgi paneli oluşma süreci hızlanır.
Kısacası dostum, paneli sen açmıyorsun; Google markanı tanıyınca kendisi oluşturuyor. Ama yukarıdaki adımları yaparsan görünme şansın ciddi şekilde artar.