Sazlon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredi puanınız ne durumdaydı? İcra, varlık yönetim, kara liste gibi bir durum var mıydı ve faydasını gördünüz mü bilgi verebilir misiniz rica etsem? Dilerseniz PM ile de bilgi verebilirsiniz, teşekkürler.
Takipli dosya kapanmadan, teminatlı kredi kartı dahi olsa bankalar kart vermez. Çünkü verilecek teminat da yasal olarak alacaklıya tahsis edilmelidir. Dosya kapandıktan sonra teminatlı kredi kartı alabilirsiniz. Takip veya varlık yönetimi borcu kapandıktan sonra, dosya kapama tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra kredi notu tekrar hesaplanmaya başlar.

Ben de daha önce varlık yönetiminde takipliydim. Bu yöntemle şu anda kredi bile kullanabiliyorum. 2023 tarihli takiplerimin tamamını 2024’te kapattım. Yapı Kredi’den 5.000 TL teminat yatırarak 4.500 TL limitli kart aldım. (Muhtemelen 500 TL kart aidatı almak için limiti biraz düşük tuttular.) Son kapama tarihinde kredi notum 640’tı, şu anda 1.280 olarak devam ediyor. Blokeli teminatı 6. ayda kapattım ve 2 gün sonra normal bir kredi kartı başvurusu yaptım. 5.000 TL limitli kartımı Yapı Kredi onayladı. Yapı Kredi’deki teminatlı kartı gören Akbank da 5.000 TL limitli, blokajsız kart verdi. Yani bu yöntem işe yarıyor. Şuan tek sıkıntım kredi kartı limitimi yükseltmiyorlar. 1300+ puan alızımmış onu da çözeceğim. Ama şuanda 100 bin tl garantiden kredim var. Ocak ayında bitecek 12 ay şeklinde çekmiştim. Kredi kullanımında sıkıntı yok kredi kartı limitinde sorun yaşıyorum.