Ayrıca insanların bencil olduğunu düşünenler için bir şeyler yazmak istiyorum. Açıkcası merak ediyorum;
Bu gün trafikte kaç kişiye/arabaya yol verdiniz?
Markette çalışan birisine kolay gelsin diyip "tebessüm" ettiniz mi?
Yağmurlu havada aman yaya ıslanmasın diye yavaş yavaş geçmeyi düşündünüz mü?
Sizi seven insanın hayatında ki detayları görüp, onun önünde ki engelleri aşmak için planlar kurdunuz mu?
Daha çok şey sayabilirim aslında... Karşınıza çıkan bir insanın hayatını hiç düşünüyor musunuz?
Yoksa sadece kendi hayatınıza odaklanıp, yol hakkı benim deyip, çalışanın yüzüne bakmadan kolay gelsin deyip, yağmurlu havada durakta bekleyen, yürüyen insanları aklınıza getirmeyip, sevdiğiniz insanın hayatını önemsiyorım diyip sadece kendi kariyerinize mi odaklanıyorsunuz?
Bunlar benim gün içerisinde defalarca aklımdan geçirdiğim konular. Demek istediğim siz bir kişiyi ne kadar düşünüyorsunuz ki onlara bencil diyoruz?
Yolda yürüyen bir öğrenci görsem, o öğrencinin hayatını kolaylaştırmak için yardımcı olmayı o kadar çok isterim ki örneğin. Çünkü çok zor hayatlar, çok zor imkanlar var. Fabrika işçileri, öğrenciler, memurlar bir çok meslek dalı. Kimse isteyerek çalışmıyor. Kimse isteyerek trafikte yol beklemiyor. Ama biz bir millet olarak değil, bir insan olarak birbirimizi düşünmeliyiz. Ben insanları düşünüyorum, onlar beni düşünmüyor dersek çıkar ilişkisi kurmuş oluyoruz ister istemez. En önemlisi, karşılık beklemeden bir şeyleri yapmak. Selam olsun.