Hocam R10'a girdiğimdeki ilk konum "üniversite okumak mantıklı mı?" sorusu oldu. Ben diplomanın öneminin git gide azaldığını düşünüyorum. Kurumsal firmalar ve devlet işleri hala sınavlara ve diplomaya bağlı ama ekmeğinizi farklı şekilde çıkarırım diyorsanız önemli olan yetkinlik. Bu güne kadar birçok firmaya, kişiye irili ufaklı işler yaptım. Henüz yetkin olduğumu belirttiğim alanda diplomamı soran olmadı. Sadece üniversitedeki hocam bir gün pazarlama alanına yönelmem gerektiğini ve bu konuda büyük sayılabilecek zincir firmaya iş görüşmesine gitmem için referans oldu.
Bu dönemde yine işler yapıyordum yani 2 sene önce falan yakın bir tarih. Bu arada kitap okuyarak kendimi geliştiriyor sürekli atılım ve arayış içerisindeydim. Neyse firmaya gittiğimde diploma olması lazım diye o iş yattı. Bir tek orada diplomam istendi. Ama bu şartların da 2 yıllık bölümlere de esnediğini görmeye başlıyorum. O yüzden önemli olan sizi planınız ben yaptığım birçok şeyi birine güvenmeden dayanak almadan yaptım. Çok düştüm çok kalktım. Ama eğer yeteneklerinizi ciddi manada geliştirirseniz bilginizi tecrübenizi artırırsanız kurumsal iyidir hocam.
Yani aylık 50.000 nakit gelir, dışardan eğitim veririm, farklı alanlardaki bolukları doldururum vs. derseniz iyice potansiyel yaratıp gelirinizi artırırsınız.
Ben startup kurma işine çok erken atıldım. Yeteri kadar akıl veren olsaydı gider direkt 2 yıllık bir şey bitirir ilgim olan ne biliyim bilgisayar programlama, pazarlama, işletme yönetimi vs. vs. Kurumsala girer iş rayına oturduğunda projelerimi düşünmeye başlardım. Yaşım şuanki yaşımda olurdu.
He şurası ayrı, şuanki tecrübeme bilgime çevreme sahip olamayabilirdim ama belki o şekilde bir yol beni daha rahat ettirirdi belki rahata alışır dümdüz devam ederdim hayllerim değişirdi falan. Ama çok önemli değil.
Küçük bir not: Kimseyi memnun etmek için okul okunmasını hiç doğru bulmuyorum.
Bir ekleme daha eğer yardımı dokunacaksa Yorum işi iletiyim size, konu girişi işi iletiyim telefon ya da PC'den yaparsanız bir nebze harçlık çıkar. İçinizi ferah tutun lütfen.