Gerçekten çocuk olmak gerek Rusya'nın yaptırımlar karşısında çöktüğüne inanmak için. Nasıl bir propaganda malzemesi okuyorsunuz, anlamıyorum.
Savaşın başladığı ilk yıl İngiltere'de hane başı savaş masrafı yıllık £5500 artmıştı. Şimdi ne alemde baktınız mı? Avrupa? ABD?
Rusya ve Çin, savaştan en az hasar alan yerler. Bunun nedeni ekonomilerinin sağlam olması değil. Değişen dünya düzeninde alternatif bulmaları. Rusya'nın doğu bloğunda yaptığı alışverişi, batı bloğu zaten sağlamıyordu. Nitekim yaptırımların da anlamı kalmadı. Şimdi istersen tüm yaptırımları yap. Yapabileceğin en büyük yaptırım, visa & master card, swift yaptırımıydı. Kaç gün sürdü Rusya'nın yeni düzene alışması? 1 hafta. Kaç gün sürdü Avrupa'nın buna alışması? Hala toparlayamadılar.
Sorun tam olarak burada. Konunun ne Ukrayna ile ilişkisi var, ne Rusya ile. Doğrudan ABD dış borcu, kaynak savaşları ile ilişkisi var. Çin, ABD'ye verdiği doğal kaynakları vermeyi kestiği gibi, ABD hırçınlaştı. Her tarafta etkisini göstermeye çalıştı. 37 trilyon dolar borç, ABD'deki bütün nakit paraların ve banka hesaplarındaki paraların toplamından daha büyük bir borçtur. İnsanların anlamadığı bu. Yerküredeki tüm diğer ülkelerin toplam borçlarını toplayıp bir araya getirin, kıyaslayın. Zor bir hadise değil.
Ortada bozulan 2 şey var. Ve bunlar ne Rusya tarafında, ne de Çin.
1- Avrupa'nın düzeni. Ekonomik şok, milyonlarca göçmenin ülkelere dolmasıyla, hiçbir şekilde toparlanamayacak bir domino etkisi yarattı. Avrupa ayaklarının üzerinde durmak istiyor. Ama anlamıyor. Gücü olmadığı halde güçlü durmaya çalışmak, hiçbir anlam teşkil etmiyor. Sürekli kendini elit gören bir millet, sonunda elit olmadıklarını bile anlayamadılar. Türkiye'yi 38 yıl kapısında bekleten bir Avrupa'yı hala savunuyorsanız, cahilsinizdir.
2- ABD'nin düzeni. ABD, borcun faizini bile ödeyebilecek bir durumda değil. Çünkü zaten 4-5 trilyon gelir yapıp, 3-4 trilyon kar açıklıyor en fazla. Borç bunun 10 katından fazla. Tüm üretim doğuda. Silah üretmek için gerekli malzemeler artık gelmiyor. Ne yapacaksın? Kaynak savaşı. Bir taraftan kutuplar, diğer taraftan Venezuela. Bunlar boşuna olmuyor. Afrika'ya sağlam girmek zorundalar, ama alabildikleri nakit olacağı için umurlarında değil. Venezuela ve Suudi Arabistanın topraklarına ihtiyaçları var. Suudi Arabistan erişim alanlarının çok dışında, kapalı kutu.
Bir Panama olayı çıktı. Neden çıktı sordunuz mu? Krallık devrindeki hareketlerin aynısının tekrarı. Geçiş noktalarını tut, haraç al. Yoksa kim ne yapsın Panamayı.
Kısaca, batı çok yükselmek, tek hakim olmak derdinde. Planları bunlara uymuyor. Ne kadar masayı bozarsak, o kadar iyi diye kurguluyorlar. Rusya'nın çökmesi ve ikinci dağılması planlarında var. Çünkü diğer türlü nükleer bir güç olması aşırı caydırıcı. Aynı halt Çin için de geçerli.
Rusya ile ilgili anlamadığınız şey şu: Putin'in bir tuşa basması gerekmiyor nükleer için. Soğuk savaş döneminde yaptıkları bir eylem var. "Biz komple yok olsak bile, bir el gelecek ve o nükleerlerin tamamını her şey yok olsun diye ateşleyecek". Bu durum soğuk savaş zamanında planlanan ve sisteme alınan bir önleyici tedbirdi. Nitekim dünya o dönemde geri vites yapmak zorunda kaldı. Çünkü Rusya bir şeyi çok açık bir şekilde dile getiriyor, TEKRAR TEKRAR, "Eğer Rus devleti olmayacaksa, Rus halkı yaşamayacaksa, Dünya'nın olmasının ve yaşamaya devam etmesinin ne anlamı var?" Bak buna şapka çıkarmanız lazım. Keşke benim devletimde bir lideer bunu diyebilse demeniz lazım. Siz ne diyorsunuz? "Rusya bu defa kesin öldü!" Ya sömürge olmaktan sıkılmadınız mı?
İşte cehalet dediğim şey tam olarak bu. Stockholm sendromunun bile bir dur dediğini nokta vardır. Sizin dur noktanız neresi? ABD'nin Avrupa'nın ya da başka ülkelerin sizlerin dostu olmadığını anlamıyor musunuz? Bize ne ABD'nin ne de Rusya'nın çökmesi yarar. Ne doğu çökerse, ne de batı çökerse işimize yarıyor. Çünkü bir taraf çöktüğünde, biz diğer tarafın malzemesi oluyoruz. Bizim politikamız bu.
3. Dünya savaşı çıksın da 20 milyon Türkü NATO adı altında savaşa ******* diyen bir ülkenin esiri olmayı bırakın artık. NATO'nun %50'den fazlası ABD ve Türkiye'den ibaret. 32 ülkenin 17'sinin NATO'ya verdiği toplam güçler toplamı, Türkiye'nin verdiği gücün altında kalıyor. Ama aynı 17 ülke sizi zerre kadar istemiyor. Dininizi, onurunuzu, şerefinizi aşağılıyor.
Bir zahmet. gerçek dünyaya dönün.