Analog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@KBilisim; kismen haklisiniz. sizin yerinizde olsan ve bu konuyu bir baskasi acmis olsaydi, emin olun ben de sizin gibi dusunurdum.

mesajinizi okudugumda eksik ifade kullandigimi farkettim. aslinda dogrusu "seo yok, reklam yok, tanitim yok, kendi halinde icerik giriyor sistem. gelenler ziyaretciler de tesadufen geliyor." olmaliydi.

4 yil once "youtube'da 2-3 saatlik, siyasi icerikli bir video seyredilir mi?" sorusu ile bir anket acsaydik eminim %99 hayir sonucunu cikardi buradan. oguzhan ugur mevzular'i yayinlamaya basladiginda cogunlu[umuz soluksuz izledik 6-7 saati bulan videolari.

bu ornegi vermemin nedeni, o 6-7 saatlik videolarin 12-13 saati bulan cekim sureclerini hic bilmiyorduk. hatta arkaplanda konuk(lar) ve mekanin ayarlanmasi, seyircilerin salona kabulu, programin cekimi, kurgu/montaji sureci vs. derken aslinda o birkac saatlik videonun bir haftada hazirlandigini da bilmemize gerek yoktu. bizi ilgilendiren sadece izleme suresi olan o 2-3 saatlik kisim.

simdi benim projemin detaylarina gelirsek, maalesef detaylari burada paylasamayacagim ama yeni bir fenomen dogusunu adim adim sizlerle paylasiyorum diyebilirim.

1- henuz sadece konuk ve salon ayarlandi, daha cekimler (backlink / tanitim yazisi vs.) baslamadi.
2- kurgu ve montaja (sosyal medya paylasimlari) gecmeden once ekipmanlari ve kadroyu (backend ve mobil apps) sorunsuz calisir hale getirmeliyim.
3- yayina aldigimda ( teenage grubu kadinlari hedef alan kucuk capli bir reklam. 500$ civari bir butce fazla bile gecektir) ise fenomen olacak bir sistem.

iste o zaman tamamen otomasyonla calisan, gemini'nin tahminlerinde de soyledigi gibi, min 4-5M trafigi olan bir sistem olacak. aslinda suan tek odaklandigim konu sadece sitemap'i ekledigim search console'da index sayisinin ivmeli bir sekilde artiyor ve kalici olusu.

Anladım hocam başarılar diliyorum. Herkesin istediğini elde etmesi dileğiyle, iyi günler dilerim.