hocam geçmiş mesajlarımada bakabilirsin yatırımla ilgili. şuan bu şartlarda herkes faiz kararını bekliyor. altın bi düşer bi çıkar ama çıktığı yeri asla unutmaz, yastık altından çıksın istiyorlar şuan... tarih tekerrürden ibarettir. geçmişten günümüze bakarsan paranın asıl çıkış tarihi ingilterede ortaya çıkmıştır, emanetçi sistemi vardır. bana altınını ver sana karşılığında şu kadar para vereceğim der. bu parada teminat gibidir nereye gidersen git bu kağıdı bana ver altınını al yada karşılığı paradır demektir. gel gelelim paranın zamanla karşılığı olmadı gereksiz basıldı reel olarak ödenemeyecek miktarda, ama altının her zaman her şekil bi karşılığı muhakkak oldu. aslında temelde bu iktisada giriş konusu, herhangi bi iibf fakültesi öğrencisine sorsan sana çok daha kapsamlı anlatır gılgamış destanı dizmek istemiyorum. bu yüzden devletler asla gizliden gizliye altın sahibi olmanızı istemez, tasarrufun kendinde olmasını ister. karşılığı para basabileceği miktar bellidir çünkü, fazlasını basarsan aha günümüzdeki gibi olur.