frx1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Varantlarda piyasa yapıcı kazanır. Vadeli tarafta fırsat aranmalıdır. Kumar oynamak isteyen varantta daha hızlı çarkı çevirir. Vadelide kaybederde en azından varant gibi direk masaya bırakmaz.
varantta hiçbir koşulda işlem yapılmamalı. işin saçmalığı şurada, yatay piyasada günlük değer kaybından zarar edersin eyvallah kural budur kabul ediyorum. Bu durumda piyasanın dönüş yapacağı yerden varant almak gerekiyor. Fakat bu dönemde de teorik fiyatın %50-60 üzerinde fiyat oluştuğu için almadım. Piyasa yapıcı alım ve satım makasını açarak ben karışmıyorum diyerek kendince serbest piyasa oluşturuyor.

o zaman bende varant ihraç edeyim teorik fiyat 15 kuruş, Py alış 0.01TL , Py satış 1 lira tertemiz enayi parası arada kim kime vurursa beni ilgilendirmez.
bunlar serbest piyasanın ne demek olduğunu bile bilmiyorlar. serbest piyasa sonsuz alıcı ve sonsuz satıcı ile oluşur. her fiyat seviyesinde isteyen alabilmeli, isteyen satabilmelidir. Burada tek gerçek likidite kaynağı varant ihraççısı olduğu için her durumda kendisi kazanacak şekilde kotasyon giriyor. Yani piyasa dönüşünde kotasyon aralığını açarak varantı adil fyatla satmayarak kendisini güvene alıyor.
Her iddiasına varım çok yükselen varantlarda da alış kotasyonunu düşük belirleyerek satmak isteyenlerin malını çok ucuza almaya çalışıyordur.