LegalZoom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen öyle. Kendiniz VPN yapabilirsiniz. En fazla telemetri saklarsınız. Ciddi bir suç olduğunda VPN kullanıp kullanmadığınız bakılmıyor zaten. Tüm globalde birebir eşleşen milisaniyelik zaman diliminde birebir eşleşen paket büyüklüklerine bakılıyor. Yani, biri X kişisine X VPN'i kullanarak suikast planladı diyelim. Bunu VPN loglarına ihtiyaç duymadan bulurlar. $100K-$10M arası fraud olsa, o zaman buna girmeyip, gidip muhtemelen VPN loglarını sorgularlar ve normal yollardan takip ederler. Rakam büyüyünce yine paketlere dönüyorlar.

Bir üye yazmıştı burada. Kim hatırlamıyorum. Bu Five-eye country olayları var. Dünya'nın tamamını kontrol ediyorlar zaten. Ön planda Rusya, Çin olaylarına bakmayın. Arka planda adamların istihbaratı her yerde.

VPN sadece ülkede sizin erişiminizi engelleyen durumlar için. Biri suç işleyecekse, zaten çok fazla tek kullanımlık harcama yapmak zorunda ve hiçbirinde dijital iz bırakmaması gerekiyor.

Çok bir esprisi yok hangi VPN kullanıldığının. Ben Proton kullanıyorum. Kaspersky gibi genel ihtiyacı karşılıyor ve doğrudan bir blok tarafına bağlı görülmüyor. Arka planda yine bağlıdır tabi ki, bir şey diyemem.
Ben daha çok anonimlik için kullanıyorum hocam en basitinden youtube girdiğinizde TR ip ile arasında ciddi kalite farkı var, TR içerisinde yasak kanallar, içerikler vpn ile aşılabiliyor, veya TR içerisinde sosyal ağlar için bant daraltması uygulandığında yine vpn aşılabiliyor, yani aslında vpn Türk kullanıcısı için artık zorunluluğa doğru gidiyor, yoksa fraud yada farklı işler için biraz daha farklı vpn türleri gerekiyor