PropJoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende zaten bir önceki mesajımda kendi vpn sunucunuzu oluşturun dedim hocam delip geçme mevzusunda zaten her türlü yapılır hocam, burda vpn şart değil.
Offshore bir konumda, wireguard yada alternatifi sistemlerle çok kolay vpn sunucusu oluşturabilirsiniz, vpn firmalarından çok daha ucuza, kendim 3 gbit networklu sanal sunucu ayarladım, vpn firmasından daha ucuza geldi, en azından veriler sağda solda değil
Aynen öyle. Kendiniz VPN yapabilirsiniz. En fazla telemetri saklarsınız. Ciddi bir suç olduğunda VPN kullanıp kullanmadığınız bakılmıyor zaten. Tüm globalde birebir eşleşen milisaniyelik zaman diliminde birebir eşleşen paket büyüklüklerine bakılıyor. Yani, biri X kişisine X VPN'i kullanarak suikast planladı diyelim. Bunu VPN loglarına ihtiyaç duymadan bulurlar. $100K-$10M arası fraud olsa, o zaman buna girmeyip, gidip muhtemelen VPN loglarını sorgularlar ve normal yollardan takip ederler. Rakam büyüyünce yine paketlere dönüyorlar.

Bir üye yazmıştı burada. Kim hatırlamıyorum. Bu Five-eye country olayları var. Dünya'nın tamamını kontrol ediyorlar zaten. Ön planda Rusya, Çin olaylarına bakmayın. Arka planda adamların istihbaratı her yerde.

VPN sadece ülkede sizin erişiminizi engelleyen durumlar için. Biri suç işleyecekse, zaten çok fazla tek kullanımlık harcama yapmak zorunda ve hiçbirinde dijital iz bırakmaması gerekiyor.

Çok bir esprisi yok hangi VPN kullanıldığının. Ben Proton kullanıyorum. Kaspersky gibi genel ihtiyacı karşılıyor ve doğrudan bir blok tarafına bağlı görülmüyor. Arka planda yine bağlıdır tabi ki, bir şey diyemem.