Hocam normalde şansa inanmam işi iyi gidenlerin neyi farklı yaptığını bulmaya çalışırım sürekli ama bu ara bana çok denk geliyor ve bu olay cidden canımı sıkıyor. Mesela birkaç örnek veriyim. Sosyal medyasını yönettiğim firmanın içeriğini tasarım yapıp, müzik seçip falan neyse özenip paylaşım yapıyoruz. 5-10K görüntülenme alıyor. Firma sahibi keşfetindeki bir reels ya da postu ss alıp sadece kırpıp paylaşıyor 2mn+ görüntülenme aldığını gördüm.
Ya da yine medyadan bir örnek veriyim bir tasarım şablonumuz var aynı şablonu yapıp paylaşıyoruz kimin yaptığı farketmiyor. resim geliyor resim şablona eklenip ya da video paylaşılıyor. Benim yaptığım standart seyrediyor, diğer arkadaşın yaptıklarından birisi durduk yere siviriliyor bir anda 100k oluyor. Ama değişik hiçbir şey yok yani random paylaşıyor sadece.
Veya bir site oluyor gerçi bu site konuları çok yeni değil ama siteyi yapıyor bir bakıyorsun trafik almış başını gitmiş. Ama arkaplanda ne domain otorite puanına bakılıyor, ne backlink sayısına bakılıyor ne içerik manuel yazılıp SEO değerli yazılıyor. Random bir içerik ya, abi bu bir tutuyor siteye pumplıyor ordan iyi bir primle site canavar oluyor daha sonra çok yüksek meblağlara satılıyor.
Daha bunun gibi çok fazla örneğim var ödemeler konusunda, bağlantı konusunda vs. yani bir şekilde bazı insanların işi gerçekten rast gidiyor ben de şaşırıyorum yani.