fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Hiç bir kombi dogalgaz patlaması yapıp binayı yerinden sarsacak kadar zarar vermez.sisteminde o kadar yoğun dogalgaz bulunmaz geleni yakar

Doğalgaz oksijen ile belirli yoğunluğa geldiği an patlama yapar.
Patlamalar zaten bu sebeple olur dogalgaz kaçak olarak eve yayılır gaz oksijen oranı yeterli olduğu zaman bir ampul bile tetikler.patlar.
Yanlış bilgi vermedim. Bildiğim konuyu yazdım.

Kendi bilginizi doğru kılmak için başkalarını çürütmeye çalışmak zorunda değilsiniz. Siz kendi bilginizin doğru olduğuna inanıyorsunuz. Sizi inandırma zorunluluğum bulunmuyor.

Birçok patlama çeşidi meydana gelebilir. Kimi patlamalar sadece kapağı uçurur. 1-3 metre yakınındaki kişiye zarar verebilir. Metal parçalar şarapnel etkisi yapar. Kimi patlamalar daha kapsamlı olabilir. Örneğin 5 katlı binanın 2 katını tamamen kullanılamaz hale getirebilir. Bu kattaki kişileri binadan dışarıya savurabilir. Binanın dış patlama tarafındaki dış yüzey duvarları fırlatabilir ya da alt zemini yerinden sökebilir. Ancak, binanın tamamına zarar vermez. Genelde 2 kata kadar ciddi risk barındırır.

Örnekle:
1- Gaz sızıntısının alana dolmasıyla oluşan patlamalar. Dolduğu alanın büyüklüğüne göre rahatlıkla bina yapısına zarar verebilecek düzeyde patlama gerçekleştirebilir. Eğer triplex ve altı bir yapıysa, hasar çok büyük olur. Gökdelense, hasar 1-2 katın bir bölümü ile sınırlıdır.
2- Kaynayan Sıvının Genişlemesiyle olan patlamalar. Tank yırtıldıktan sonra su buhara dönüşüp anlık olarak 1600-1700 kat genişler. Çok sık olmasa da olmama ihtimali yoktur diyemeyiz.

Eğer aksini iddia etmek istiyorsanız, lütfen etmeye devam edin. Beni etiketlemeyin.