1 haftadır gümüş satım varantı almaya çalışıyorum. iş bankasını güvenilir bulduğum için varantlarını inceledim. 1 haftadır hesaplama aracında belirttiği fiyatın çok üzerinde işlem görüyordu. piyasa yapıcı alış ve satış kotasyonlarını o kadar fazla açtılar ki hem alanı hemde satanı çarpacak şekilde kotasyon girdiler.
1 haftadır avını takip eden sırtlan gibi gümüşte düşüş pozisyonu almaya çalıştım ama bir türlü satım varantı alamadım ve bugün gümüş yerle bir oldu.. şu an o kadar sinirliyim ki anlatamam

hem yönü bileceksin, hem zamanı bileceksin hemde piyasa yapıcı kotasyon aralığını açtığı için varant alamadan düşüşü seyredeceksin. çıldırmamak elde değil!
kısaca varant alayım köşeyi döneyim diye kimse beklemesin ve hayal kurmasın. Teorik fiyatın çok üzerinde fiyatla almanı yani malı alırken zarar etmeni sağlıyorlar. Ayrıca günlük değer kaybı sebebiyle hergün azar azar içeri çekerken birde kotasyon aralığını açtıkları için alış ve satışta zarar ettiriyorlar.
Deneyimli bir yatırımcı olarak, varant piyasalarını sadece acemi yatırımcılara değil hiç kimseye tavsiye etmiyorum! tamamen ölü, kuralsız ve ihraççı kuruluşa kazandırmak için kurgulanmış bir oyun alanı!
Piyasayı az çok bilen adamı, zarar etmediği halde çıldırtmayı başardılar acemileri burada şişe takıp kebap yaparlar.